-- Den har ikke taxameter eller lampe på taket, sier Holum med et lurt smil. Rallykjører Pekka Lundefaret har brukt et par år på å realisere en drøm, nemlig det å la flere få prøve denne fantastiske sporten.

Til daglig er Pekka markedsansvarlig i Norges Bilsportforbund. Det gleder han stort at Rally Telemark legger til rette for at publikum nå kan få seg en ”luftetur” i Haave Arena. Bilen er en fulltrimmet rallybil med firehjulstrekk og sekspunktsseler. Rundt 30 meter med veltebur og massevis av tekniske duppeditter som hører en rallybil til. ”Lufteturene” vil foregå i forkant av selve rallyet og vi spurte Pekka hva publikum kunne forvente seg:

-- Jeg har tittet litt på traseen fra i fjor, og dette ser lovende ut. Det går rykter om at hoppet skal gjøres noe høyere. Da anbefaler jeg ikke mine passasjerer å spise for mange vaffelplater i forkant av kjøringen.

En passasjertur i rally-taxien koster 400,- inklusiv lisens, men det blir også muligheter for innbyggerne på Notodden å være med i trekningen om en gratis tur. Det loddes ut en tur både i Telen, lokalradioen og på Tuvensenteret uken før løpet. På Tuven vil også bilen være utstilt lørdag den 24. august slik at publikum ta verdens eneste Rally-Taxi i nærmere øyesyn.