Nytt av året er at det er en egen gr N klasse og det er gledelig at dette er den desidert største internasjonale klassen. Her er det både rutinerte sjåfører og unge talentfulle  som vil frem.

Det hele åpnet programmessig for Anders og Roger som tok en klar ledelse alt på første fartsetappe da de var hele 19 sekunder foran Trond Sveinsvoll også han i Subaru Impreza Sti. Dagens andre ss var strøket på grunn av forholdene. På ss 3 skjedde det som ikke skulle skje. På et lite hopp røk et stag i bakstillingen som holder bakhjulene i rett retning. Så bakhjulet ble stående som V stil hos hoppere. For sikkerhets skyld stoppet Anders og var ute av bilen for å sjekke hva som hadde skjedd. Det var bare å tusle rolig til mål å håpe på at hjulene ikke skulle dette av. Dette har aldri skjedd før, men i rally kan som kjent alt skje.

Men gutta tapte ca 3.50 min og var i prinsipp ute av tetbildet. De datt ned til en 10 plass i gr N og helt på 41.plass totalt.

Heldigvis var der service etter ss 3 og service teamet gjorde som vanlig en glimrende jobb og bilen var i full stand igjen.

Resten av løpet gikk perfekt og Anders og Roger vant samtlige av de resterende fartsetappene. De kjørte seg opp fra 41.plass til 11.plass totalt og sikret viktige NM poeng da de klarte 5.plassen i gr.N

Vi gratulerer ringreven Trond Sveinsvoll med seier i gr N og talentene Petter Kristiansen og Erik Offerdal med andre og tredjeplass. Alle i Subaru Impreza Sti.

All ros til arrangøren som tross en snøfattig vinter klarte å tilby deltagerne flotte rallyetapper.

Nå ser teamet frem mot Mountain Rally 25.januar dette er neste NM runde.

Foto: Benjamin A. Ward