I Argentina dominerte franske biler med Ford som god nr to. Så godt som samtlige rullende biler i Argentina er produsert der.

I Bolivia som vi nå har kjørt 85 mil fra sør til nord er 9 av 10 asiatiske biler. Vi så aldri èn Renault ! De resterende 10% er utgamle skranglende amerikanske pickups i de mest utrolige varianter.

De uslitelige motorene går heldigvis på billig gass – noe annet ville vært umulig med 10 kr literen og V8 under panseret. Hvilken bil er så favoritt blant motorsportfolket og gutta i gata ? Toyota Celica i de heftigste utgaver.

Vi ble plutselig ute på landeveien forbikjørt så fort og frekt at jeg så vidt klarte å knipse rompa  på en av syv. Et tilfeldig glimt på TV – som alltid står på døgnet rundt – bekreftet at Celica har egne klasser.

På gata er Celica konge! Ingen biler er senket her fordi det kort og godt er umulig å passere de tusenvis av Andesfjellhøye fartsdempere som er overalt – ikke minst irriterende midt på flate øde landeveien. Vi skrubber stadig bånnplata !

 Så langt i Peru har jeg bare sett stygge  brasilianske VW type 411 – hvis noen husker de fra 70-tallet, men sjarmerende bobler kryr det av. Også en og annen amerikaner innimellom alle de japanske. Ingen kinesiske slik som i Argentina.

Dette buildet er tatt av en tilfeldig person og lagt det ut på Facebook.