- Aldri tidligere har så mange biler startet i en VM-runde. Tidligere rekord var 41. Dette er en voldsom økning, sier Kjetil Skaufel, daglig leder i NAF World RX of Norway.

Vanligvis opererer de internasjonale arrangørene med en grense med 40 biler i supercars. Det holder på å bli tynneste laget.

- Ingen har noen gang trodd at vi ville få 46 biler til start i VM/EM i supercars. Dette viser bare hvor stor interesse det er for rallycross, sier Skaufel

I tillegg til 46 biler i supercars er interessen også stor i klassene RX lite og touringcars.

- Medregnet den norske supportklassen stiller 95 biler på startstreken 21.-23. august på Lånkebanen. 

Tredje EM-runde

Årsaken til rekorddeltagelsen er todelt.

- I svenske Höljes fikk ikke EM-førerne delta, mens Hell arrangerer også årets tredje EM-runde. Det medfører økt pågang hos oss. I tillegg er interessen for rallycross ekstra stor både i Norge og Sverige, sier han.

Måler opp depotet

Noen ekstra utfordringer blir det for NAF Motorsport Trøndelag, som arrangerer VM-runden.

- Vi har begrenset areal til depot, men vi har et team som nå måler opp depotet med metermål på hjul slik at alle biler får plass, sier Skaufel

VM-sjefen mener likevel at deltagerrekorden overskygger problemene det skaper.

- Dette er et hyggelig problem. Blant annet er det svært gøy at Ole Håbjørg fra Trondheim får kjøre på hjemmebane. Det kommer til å bli en fantastisk motorsportshelg med mange dyktige førere og gromme biler.  

I tillegg til de norske profilene Andreas Bakkerud og Petter Solberg, stiller blant andre Mathias Ekstrøm, Timmy Hansen og fjorårsvinner Reinis Nitiss og Johan Kristoffersson på Lånkebanen.

Foto: Frank Skaufel