Rockingham er bygd som en oval bane med doserte svinger for å kunne kjøre amerikansk NASCAR. British GT kjører halve ovalen for så å kjøre inn på indre bane som er en teknisk utfordrende del. Banen er den nyeste i England og sto ferdig i 2001, den har sittetribune til 52.000 tilskuere.

Aleksander Schjerpen 23 år fra Elverum kjører en Ginetta G55 GT 4 for fabrikkteamet Century Motorsport. British GT er langdistanseracing og alle biler har 2 sjåfører, Aleksander deler bil med engelske James Birch.

I helgas løp stilte det 34 biler til start og på lørdag var det 2 treninger og deretter kvalifisering. De kvalifiserte inn til 9 startspor.

Søndag startet med warm-up i et ekstremt regnvær. Aleksander har trent mye på å kjøre i regnvær og var raskest av alle. Starten for 2 timers løpet var litt senere på dagen og da hadde det sluttet å regne. Aleksander skulle starte og kjøre den første timen. Det ble en forrykende start og allerede på første runde kjørte han seg opp 2 plasseringer.

Det ble ganske raskt en situasjon hvor sikkerhetsbilen ble sendt ut på banen, to McLaren GT biler hadde kollidert skikkelig. Etter at sikkerhetsbilen gikk inn fortsatteAleksander i sitt høye tempo og når det hadde gått en time og det var tid for sjåførbytte lå han på 4. plass rett i ryggen på bilen foran.

Teamet gjorde som vanlig et meget godt depotstopp og James kom ut på 3. plass. Etter noen runder falt han ned til 4. plass og når det var igjen 15 minutter kom sikkerhetsbilen ut igjen fordi en Aston Martin hadde kjørt av banen. Dette gjorde at bilene bak kom helt opp i ryggen på James.

Da sikkerhetsbilen kjørte inn klarte ikke James å holde konkurrentene bak seg og teamet endte på 7. plass. Men det er også verdifulle poeng å ta med seg til neste runde som går på legendariske Silverstone siste helg i mai.

Aleksander Schjerpen - #43 Century Motorsport Ginetta G55 GT4:

“All in all I’m very happy with this weekend, we got some valuable points which is good. I got quite a good start to the race and I got one or two positions on the first lap. Then it was just about getting past the slower cars in front of us during my stint and maintaining the gap to the cars in front. Century Motorsport gave me a brilliant car so it was really good to push with. James did a fantastic job, but the last Safety Car didn’t do us any good, but that’s racing! Now I’m looking forward to Silverstone!”