Schjerpen kjører for bilmerket Ginetta i den prestisjefylte serien i England.

British GT regnes som et av de tøffeste GT-mesterskapene i Europa. 24-år gamle Schjerpen har kjørt i serien i 2 år, og er nå klar for sitt 3. år. Mer erfaring og kjennskap til banene er noe av det Elverums gutten skal bruke for å vinne mesterskapet i år.

15.april braker det løs på Brands Hatch i England, dette er et godt kjent motorsport anlegg som har arrangert en rekke store mesterskap opp gjennom årene blant annet Formel 1.

”Brands (Hatch) er en bane jeg har begynt å kjenne godt, jeg kjørte formelbil der for første gang når jeg var 17 år, og har etterhvert fått en del runder rundt banen.”

Schjerpen lar seg ikke skremme av det store startfeltet, men mener det er et godt tegn for sporten og tyder på at ting går i riktig retning.

I tillegg til det store startfeltet skal British GT i år også kjøre 2 runder sammen med EM klassen i GT4, hvor det vil bli ennå større startfelt.

”Motorsport er en dyr sport, og bil fabrikkene og teamene i British GT legger ned flere millioner på bygging og utvikling av løpsbilene, for deretter å putte teknologien i gate biler på sikt. Det er et stort sirkus i utlandet, og at vi skal kjøre sammen med EM klassen i tillegg, i år tror jeg kommer til å toppe det hele, da gjenstår det bare at vi leverer resultater”

En målrettet Schjerpen har trent hardt i vinter, i tillegg til å ha fokus på selve kjøre-treningen går det i mye fysisk trening og mental trening. Det langsiktige målet for gutten fra Elverum er klart: ”Vi skal sette Norge og Elverum på kartet i VM”

Finn TV-tidene her