Aleksander Schjerpen fra Elverum gikk inn i helgen som mesterskaps leder i Pro-AM kategorien.

Med suksessen fra forrige runde på Rockingham, hadde Schjerpen ekstra vekt i bilen og tidstillegg i depotstoppet, det var derfor en stor utfordring som sto foran teamet for å holde ledelsen denne helgen.

Det hele startet med trening og kvalifisering, Schjerpen og team kompis Sean Byrne fant rask rytmen på banen, og var blant de 5-raskeste i GT4 kategorien.

I kvalifiseringen slet de litt med oppsettet på bilen, og kvalifiserte seg inn til 6.plass i det første av de to løpene som skulle gå i løpet av helgen.

Dette er de korteste løpene i mesterskapet, hvert løp varer i 1 time.

Det var Byrne fra Irland som skulle starte i løp 1, og etter en god start kom han rask opp på 5.plass, men på andre runde kjørte Byrne ut, og ble stående ute på banen. Når bilen kom inn igjen etter løpet viste det seg at skadene på bilen var for store til å kunne repareres til neste løp.

På grunn av regelverket i British GT fikk ikke Ginetta teamet lov til å kjøre neste løp med reserve bilen, og Schjerpen og Byrne måtte derfor se på siste løpet fra depot.

I intervju etter løpet hadde Schjerpen dette å si til media ”Selvfølgelig var det ikke slik vi ønsket å avslutte helgen, både Sean (Byrne) og jeg hadde hastighet til å kjempe om podium i helgen. Men det er noe vi ikke kan gjøre noe med, nå fokuserer vi fremover og ser frem til neste løps helg, og vi kommer mye sterkere tilbake! Jeg vil rette en spesiell takk til alle i teamet og i Ginetta for kjempe jobb i helgen, de fortjente et mye bedre resultat.”

Schjerpen er tilbake på banen 10-12 juni på Formel-1 banen, Silverstone i England. Her vil de stille med en helt ny bil, så nå venter noen intensive dager med testing før neste løp.

Foto: Jakob Ebrey