Førsteplassen i VM-cupen er karrierebeste-resultat for Aasen, og han leder nå mesterskapet med to poeng.

I tre lange dager har Aasen med kartleser Veronica Engan kjempet om førsteplassen i DDFT i VM-runden, LOTOS 72 Rally Polen. De tok tidlig ledelsen i løpet, men både finske Max Vatanen og britiske Tom Cave prøvde å utfordre den norske duoen.

- Denne seieren smakte ekstra godt, og følelsen av å stå øverst på pallen i et VM-løp er ubeskrivelig. Vi har holdt oss til planen med trygg og sikker kjøring, og ble belønnet med den beste plasseringen vi kunne oppnå. Vi prøvde å spare dekk så lenge som mulig, og det var først etter 15 kjørte prøver at jeg bestemte meg for å vise de andre hva jeg kunne, forteller en stolt Marius Aasen som nå har kommet tilbake til Norge.

Aasen mistet nemlig ledelsen til Cave under dag to av løpet, men briten fikk ikke kjenne på følelsen av å lede lenger enn under to fartsetapper. På fartsprøve 16 på 21,25 kilometer tok Aasen tilbake ledelsen da han kjørte i mål 19 sekunder foran Cave.

- Dette var en av de vanskeligste prøvene i løpet med mye støv, men vi fikk veldig god flyt og alt stemte. Jeg viste at om jeg skulle jeg klare å ta tilbake førsteplassen, måtte jeg få en god tid på denne prøven. Jeg ble veldig glad da jeg så jeg hadde slått Cave med så mange sekunder, sier Aasen.

Før den siste prøven av Rally Polen ledet Aasen med 21,8 sekunder til Cave, men en punktering på slutten av fartsprøve19 gjorde at den samlede avstanden til andremannen ble 10,8 sekunder.

-  Følelsen av å kjøre over mål på den siste prøven var fantastisk, selv om jeg kjente at vi hadde punktert. Vi har satt mange gode tider og det har også gitt oss fem strekkeseire (hver strekkeseier gir et poeng ekstra i mesterskapet). En drøm har gått i oppfyllelse for meg, og vi kunne ikke fått en bedre start på vår VM-sesong med en førsteplass og en andreplass så langt i cupen, sier Marius Aasen.

Neste DDFT-rally for Aasen og Engan er VM-runden Neste Oil  Rally Finland .30. juli til 2. august.

Resultatlisten i DDFT, Rally Polen:

1. Marius Aasen / Veronica Engan 2hr 51min 6.5sec

2. Tom Cave / Craig Parry 2hr 51min 17.3sec

3. Max Vatanen / Jacques-Julien Renucci 2hr 53min 11.2sec

4. Gus Greensmith / Elliott Edmondson 2hr 55min 55.4sec

5. Ghislain de Mévius / Johan Jalet 2hr 56min 3.8sec

6. Kevin van Deijne / Harmen Scholtalbers 2hr 57min 3.9sec

7. Nicolas Amiouni / Joseph Matar 3hr 4min 18.7sec

8. Nil Solans / Miquel Ibańez 3hr 19min 35.3sec

 

Poengstlling i DDFT etter to runder:

1. Marius Aasen / Veronica Engan 51

2. Max Vatanen / Jacques-Julien Renucci 49

3. Tom Cave / Craig Parry 34

4. Gus Greensmith / Elliott Edmondson 25

5. Nil Solans / Miguel Ibanez 23

6. Kevin van Deijne / Harmen Scholtalbers 16

7. Ghislain de Mevius / Johan Jalet 10

8. Nicolas Amiouni / Joseph Matar 8

9. Mats van den Brand / Martijn Wydaeghe 7

10. Edoardo Bresolin / Rudy Pollet 4

11. Will Hudson / Alex Gelsomino 0