Dagen har bestått av 8 fartsetapper på til sammen 132 km, bestående av superraske grusveier og mange lange hopp. Mads og Jonas har hatt en bra dag på jobb, og ligger på en sikker 3. plass før de to avsluttende etappene i morgen. Løpet ledes av Jari Matti Latvala, mens Sebastian Ogier ligger på 2.

«Det har vært en bra, men også en vanskelig dag. Mange avkjøringer i dag også, som det beste beviset på at det er vanskelig å kjøre på glatte men superraske grusveier, og også kontrollere landingene på hopp som svinger over bakketoppene, med landinger rett i neste sving. Det ligger masse klipp ute på nettet, og det er kan anbefales og ta en titt. Tenk på at det er mye bedre å sitte inne i bilen og være med på flyturen, enn det er å se på film eller ute på prøvene» gliser Mads, «det er nemlig ubeskrivelig rått her.»

Dagen startet med to fighter om de øverste plassene på lista, en mellom Latvala og Ogier, om 1. og 2. plass, og en mellom Kris Meek og Mads, som er teamkollegaer i Citroen Racing, om 3. og 4 plassen. Med ca. 20 sekunder mellom gruppene fra morgen av. Disse 4 kjørte markant raskere enn de øvrige på prøve etter prøve. Statistisk sett pleier denne type fighter å ende med et offer, som gjør feil og taper. Det gjelder å ikke bli en del av den statistikken. Derfor tok Mads omgående avgjørelsen på å gå til «safe mode» da det kom harde regnbyger rett i forkant og under SS16, og meget vanskelige forhold fulgte med. Det ble avgjørende for kampen om 3. plassen, da Kris Meek kjørte av veien og slo av et hjul etter et par km. på etappen. Det var hårfint fra at det ble et offer til. På nøyaktig samme sted som Meek kjørte av hadde Ogier et godt «tilbud», men slapp unna med skrekken og en ødelagt felg (som holdt prøven ut).  

«Det skjer alltid noe i sånne fighter,» fortsetter Mads, «og da himmelen åpnet seg, og vi merket at grepet ble skikkelig dårlig, tok jeg en rask avgjørelse på å slå av til et safe tempo. Gjør de andre det samme, ville jeg ikke tapt noe. Gjorde de det ikke var sjansen stor for at det kom til å skje noe. Bare synd at det gikk utover teamkameraten. Ogier kom seg unna med hårfine marginer,» avslutter han.

Det er 2 korte etapper igjen, samme etappe 2 ganger, på til sammen ca. 28 km. I utgangspunktet kan det da ikke skje en endring i toppen. Men løpet avsluttes med en etappe, direkte sendt på TV2 Sportskanalen, hvor det utdeles tre, to og ett bonuspoeng til topp 3. Derfor er spenningsmomentet fortsatt til stede. Det er bare et par rallier siden 2 av toppførerne, Andreas Mikkelsen var en av dem, krasjet ut på samme sted, etter en litt for hard satsing på å få med seg ekstrapoeng.

Løpet har god dekning i TV2 sportskanalen, ellers vil det komme løpende oppdatering fra teamet, så følg gjerne Mads på www.madsostberg.no. Der finner man også   Facebook , Instagram og Twitter kontoene hans.   På www.WRC.com. er det live sending med intervjuer etter hver prøve, og en meget god resultatservice, etappe for etappe, -inkludert mellomtider.  

Foto: Citroen Racing Media