Aleksander Schjerpen fra Elverum, var på offensiven før løpet, og var klar på at pallplass var målet for helgen. Schjerpen som kjører for Century Motorsport Ginetta i det tøffe mesterskapet, har hatt en sesong med varierende hell så langt i år. Snetterton har imidlertid alltid vært en god bane for Schjerpen, da han har tatt 3 av 4 mulige pallplasser på denne banen så langt i karrieren.

Denne helgen skulle vise seg å bli tøffere enn både Schjerpen og teamet hadde sett for seg. Det hele begynte på treningen på lørdag, da motoren i bilen til Elverumsingen havarerte. Motoren var såpass skadet at det ble besluttet å sette inn en ny motor. Mekanikerne tok ut den gamle motoren og satte inn ny motor i løpet av 2 timer noe som er veldig raskt. Men teamet mistet likevel mye verdifull banetid på grunn av dette.

Motorproblemet i treningen skapte ringvirkninger som påvirket teamet hele resten av helgen. Utfordringer med lite banetid førte til at oppsettet ikke ble det aller beste noe som påvirket hastigheten i forhold til de andre bilene. Dette førte til at de til slutt tok med seg en 12. og en 10. plass i løpene..

British GT regnes som et av de hardeste GT mesterskapene i Europa, så det er sterke resultater av Schjerpen, men Elverumsingen har et fast mål, og det er å stå øverst på pallen.

Til media etter løpet sa Schjerpen følgende: ”Det har vært en virkelig tøff helg for oss. Etter at motoren ga opp på treningen har vi slitt med å henge med, blant alle de store teamene rundt oss her, så er det ikke mye som skiller mellom seier og nederlag. Teamet har gjort en formidabel jobb denne helgen, og vi ser nå videre mot finale helgen, og skal komme mye sterkere tilbake, og sloss om pall plasser igjen!”

Neste løp på kalenderen til Schjerpen er Donington Park i Derby, England. Løpet er finalen i British GT sirkuset og går av stabelen 9-11. september.

Foto: Jakob Ebrey