Bilen fusket og gikk bare på 3 sylindre. Etter hjemkomst til Drammen fant våre dyktige mekanikere heller ikke feilen som åpenbart er en vandrende elekronikk feil. Nå hadde både bil og motor gått langt så vi valgte det sikre. Å bytte motor med komplett elektronikk. Mens dette arbeidet pågikk kjørte Anders Rally Flesbergsprinten med vår trenings/sponsorbil. Den er i full gr N og har bl a standard girkasse. Det ble totalseier. Så kom “sjokket”. Den nye motoren fusket også i NM/VM bilen!

Teamet gikk da på plan B. Sponsorbilens motor har usikker km da vi kjøpte den brukt, så teamet satte i  gang med å bytte over den nye motoren, girkasse og alt fra NM bilen. Så kom sjokk 2. Det fusket også i den bilen! Det er nå sent onsdag kveld. Det ble besluttet å gå tilbake til NM bilen og det blir jobbet til langt på natt av våre mekaniker helter.

Så går også hele torsdagen med feilsøk uten at man finner feilen. Planlagt torsdagstest forsvinner. Det jobbes for fullt og godt utpå ettermiddagen går bilen rent. Anders og Roger reiser mot Kongsvinger for å sjekke om bilen går rent. Om ikke er løpet over før det har startet. På test inn går bilen rent, men på vei tilbake fusker den. Anders og Roger er sikre på “game over”. Men denne gangen var det bare lite bensin. De fikk fyllt opp og da gikk bilen. Grunnet sent på kveld ble det ikke snakk om skikkelig test. Så er det bare å håpe på at bilen er i orden når løpet starter.

Dette har ikke vært optimale forberedelser for Anders da all fokus har vært på bilen og usikkerhet. Murphys lov var på besøk! Egentig skulle Anders trent og slappet av før en god test før løpet. Nå ble det ikke slik og gutta bør allikevel ha så mye rutine nå at vi håper på suksess om bilen er i orden.

Allerede i morgen kl 7.30 starter gjennomkjøring. Så starter løpet fra Kongsvinger kl 17.00. Da venter 4 lange fartetapper i mørket. Så er det ut igjen kl 9.00 lørdag morgen. Det er ca 180 km med fartsetapper, så dette er det lengste NM løpet.

Anders og Roger kjører for seier i gr N som de gjorde da de vant Mountain Rally med god margin i forrige NM runde.

Foto: Benjamin A. Ward