Før løpet lå Marius Nakken på en 5. plass i total sammendraget i danske serien (DTC), bare ett poeng bak Jan Magnussen, og en klar ledelse i den norske serien (NTCC). 

Etter en fantastisk sesongåpning med en 2. plass på samme bane tidligere i år, var Marius klar for å virkelig kjempe i toppen også denne gangen. Men allerede etter to runder ut i første treningsomgang fikk Nakken problem med bilen, og måtte taues av banen. Teamet jobbet på spreng for å få bilen klar så fort som mulig, men Nakken rakk verken trening eller tidskvalifiseringen. Bilen ble klar til finaleomgangene, og han måtte her starte helt bakerst.

Marius måtte hente fram sitt ytterste for å komme seg framover i feltet, og for få de viktige poengene til sammendraget. Fra bakerste startspor fikk leverte han en fantastisk start. Han kjempet seg oppover og kjørte til slutt inn til en overaskende og gledelig 6. plass.
I siste finale gikk Marius rett opp i ledelse etter enda en god start. Han lå lenge i ledelse, med mesterskapsleder Dennis Lind, og Anders Fjordbach bak seg. De dro i fra resten av feltet. Etter åtte runder klarte Lind å komme seg forbi Nakken. Marius lå like bake hele tiden, men kom seg ikke forbi før målgang, og kjørte dermed inn til enda en fantastisk 2. plass på denne banen.

Etter en så uheldig start på løpet klarte Nakken altså å kjempe seg helt opp i toppen, og inn til en meget imponerende 2. plass, og i tillegg få med seg flere viktige poeng i sammendraget, som gjorde at han nå klatret opp på en 4. Plass, og forbi den tidligere F1-sjåføren Jan Magnussen.

Neste løp er allerede kommende helg som går under den store motorsportbegivenheten Rudskogen Motorfestival. Dette blir det første løpet i den felles serien som går her hjemme i Norge, og for en gangs skyld har de norske utøverne fordelen av hjemmebane.
Det ble kjørt et løp i den norske serien på denne banen i juni, der det også en del av danskene deltok. Marius vant her begge løpene i suveren stil med over en hel langside til nr. 2. Dette knytter stor spenning i forkant av løpet før hele det danske feltet kommer på besøk for å kjempe om topplasseringer og poeng til sammendraget.

Rudskogen Motorfestival har ikke bare NTCC/DTC og vise frem til det store publikumet, men dette krydres med et besøk fra Ferrari’s F1 team som kjører oppvisning på banen, flyshow og forskjellige oppvisninger på banen og i depoet. Altså en motorsportbegivenhet for hele familien.