Etter en kjempestart avanserte Kevin Aabol opp til tredjeplass på den første runden. Det ble avstand opp til de to første, men på de siste rundene knappet Aabol inn mye av denne. I mål var han kun ett sekund bak andreplass.

- Etter å ha slitt veldig på treningen tidligere på dagen var det en stor opptur å få en pallplass her på Karlskoga, sier Aabol. - Vi viser at vi har farten til å henge med de aller raskeste, selv med betydelig mindre ressurser.

Ettersom startspor i andre finale er basert på rundetid i finale én, ble det fjerde startspor i den andre finalen, med en tid kun tre hundredeler bak tredje tiden. Etter en vanskelig start lå Aabol på femteplass på den første runden og la stort press på føreren på fjerdeplass: lederen av mesterskapet. Etter å ha kjørt en runde ble Aabol torpedert av føreren på sjetteplass på slutten av langsiden, og ble skjøvet av banen i godt over 100 kilometer i timen. Med store skader på bilen måtte han bryte finalen.

- Etter det gode resultatet i den første finalen var målet å få til nok en pallplass i den andre finalen. Med den farten jeg hadde på den første runden så er jeg sikker på at det er noe vi hadde klart, hadde det ikke vært for påkjørselen. Nå rettes fokus på å få fikset bilen før neste løp som går på Mantorp Park 20-21. september.

Aabol er i år nominert til Bilsporttalentet, den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 16 og 21 år innen norsk motorsport. De fem nominerte kjemper om en premie på 300.000,- og skal gjennom omfattende tester på Vålerbanen 18-19. september. De skal konkurrere med forskjellige løpsbiler, gå gjennom en hard fysisk test, presentere seg foran en jury og stille opp på TV-intervju.

Sportssjef i Norges Bilsportforbund, Holm Jacob Matheson, er spent.

- Vi har aldri vurdert så mange, så det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter. Det blir spennende dager fram til vinneren blir annonsert på den årlige premiegallaen 22. november.