Helgen 19.-20. september ble Rally Hedemarken 2014 kjørt. Miriam Aasli Rallyteam kjørte seg opp til en 24. plass totalt og 4. plass i klasse 5. De ligger fortsatt som nummer 4 i NM-sammendraget. Kristian Hvambsal Eriksen steppet inn som gjestekartleser og skal også sitte på i det siste løpet som er allerede om 11 dager. (03.-04.10)

Det skulle til sammen kjøres 10 fartsetapper fordelt på ca. 8 mil rundt Hamar området på fredag kveld og lørdag. 

Det ble kjørt to kveldsetapper etter gjennomkjøring på fredag. Miriam har fått påvist mononukleose(kyssesyken) og det gjør at kroppen blir veldig fort sliten, slapp og trøtt og man skal ta visse forhåndsregler. Så det betød at de kjørte det kroppen orket.

Lørdag var rekkefølgen på de startende gjort om etter hvordan bilene hadde plassert seg på resultatlista kvelden før. Duoen kjørte seg oppover på totallista gjennom hele dagen. Målet var å kjøre jevnt og holde et tempo der det var flyt og rytme. Det ble slik de hadde planlagt og de kjørte raskere utover dagen.

I mange av klassene ble det allerede nå kåret en Norgesmester, det ble det også i klasse 5. Nemlig Steve Røkland. Det er fortsatt åpent hvem som blir å ta de resterende plassene i NM.

NM Stilling:

  1. Steve Røkland 152 p
  2. Petter Rolfsen 116 p
  3. Sindre Furuseth 88 p
  4. Miriam Aasli 70 p
  5. Marius Aasen 66 p

Miriam`s oppsummering:
-Jeg føler vi har gjort et helt greit løp! Jeg synes det var veldig tungt å komme igjennom. Kroppen henger ikke med, men jeg har gjort så godt jeg kan. Føler at vi fant bra flyt på lørdag og holdt det gjennom siste del av løpet. Det gjorde at vi fikk en ålreit totalplassering og fortsatt holder NM plassen vår. Jeg er utrolig takknemlig for all hjelp og støtte, det er ikke så greit og ikke være 100 % å kjøre rally, men med teamet og gode støttespillere blir alt mye enklere! Jeg gleder meg til å kjøre Telemark og håper at kroppen er mer med da!

Nå gjenstår det bare ett løp for denne sesongen, nemlig Rally Telemark som går av staben allerede om 11 dager – 03.-04. oktober. 

Foto: Martin Otterstad