Traseen gikk i de kjente omgivelsene rundt og på sletta av verdens største skiflygingsbakke. Og med 31 startende i klassen viste dette seg å være den største utfordringen til Andreas hittil.

I første omgang på fredag tok Andreas en sjans å kjørte på grushjul. Dette viste seg å være feil da han låste bremsene i en innbremsing og snurret.
neste omgang stilte vi til start med nye asfalt dekk og da satt tidene med engang. 5. tid resulterte det i.
like før den tredje og siste omgangen begynte det å regne og tidene som var satt tidligere på dagen var umulige å slå på det føre.
så på fredag endte vi på 5. plass, noe som var et meget godt utgangspunkt for lørdagens kjøring.

Første omgang på lørdag gikk veldig bra med en 2. tid men med en tid hvor det var rom for forbedring. 2. omgang satset Andreas alt men kanskje litt for mye da det ble en stoppsladd. Dette gjorde at Andreas falt ned til 10. plass før siste og avgjørende omgang. Før omgangen viste Andreas og alle rundt hva som stod på spill, med en god plassering i siste omgang ville vi havnet på en medaljeplass i norgescupen, men drømmen ble nesten knust da det begynte å regne igjen.
på vei ned til start tenkte vi at vi bare får komme oss gjennom uten å skade bilen. Men lang ventetid på start og sol gjorde at banen tørket opp og ga oss et lite håp. Andreas kjørte det Volvo-en hadde og det holdt til ledelse med 3 hundredeler før de siste ni førerne skulle ut. Det ble noen veldig spennende minutter før det var klart, Andreas VANT i Vikersund på lørdag. Dette var da vår første seier i en Norgescup runde noensinne og er vanvittig stort for oss.

Med en 5. plass og en 1.plass endte Andreas i år på en meget god 2. plass i Norgescupen bakkeløp totalt. Utrolig gøy

Men Andreas må rette blikket fremover da det allerede til kommende helg (9.-10. mai) braker løs med første runde i rallycross på Grenland motorsenter.