Blant motorsportentusiastene sies det at motorsport er viktig fordi fotballspillere må ha noen å se opp til. Og det skal sies, motorsport krever det meste av både sanser og krefter, ikke bare fra bilen, men også sjåførene. Det kom klart fram under årets superhelg med svært publikumsvennlige konkurranser.

Det ble kjørt Bakkeløp, Biltrial, Autoslalåm, Rallycross og Bilcross under arrangementet.

At hele arrangementet ble preget av regn og noen avbud fra førere la ikke noen nevneverdig demper.

For bilsportpublikummet vet at bilsport for det aller meste foregår ute i det fri. Da må en regne med regn. Vår egen motorsportkonsulent Kai Viggo Brateng fikk testet paraplyen på Ålesund Motorstadion under fredagens Bilcrossløp.

- Det dårlige været gjorde at vi fikk mange avbud, men selv ikke det fikk oss inn på tanken om å avlyse, sier Daggen.

Svært fornøyd

- Herre, hvor vi sleit natt til lørdag for å rigge opp alt i bakken fra Dyrøy nedenfor Gokartbana og opp, rundt Tollpost og bort til hovedveien, som var selve løypa til bakkeløpet. Men vi er svært fornøyd etter arrangementet, sier Daggen.

- Jeg må få si det var kjekt å få arrangere bilcross igjen, tre år etter at kommunelegen stengte anlegget på grunn av avfallsanlegget. Siden da har det vært arbeidet på området, og vi har fått laga til bana så pass at vi kunne arrangere løp, sier Daggen som likevel håper at Ålesund kommune, som stengte anlegget, raskt følger opp sine forpliktelser.

- Ei deilig uke med Bilsport Superweekend er over. 4 dager fullspekket med fart og spenning. 4 dager med løp i ekstremvær der vi aldri vurderte å avlyse. Takk til alle funksjonærer, jury, dommere, førere og publikum. NAF Motorsport Ålesund er jaggu en sprek 80-åring, avslutter Daggen.

NAF Motorsport er utrolig stolte over NAF Motorsport Ålesund sitt engasjement og pågangsmot, blide og motiverte gjorde de en kjempejobb under Bilsport Superweekend, som ble arrangert for 15. året på rad. Tradisjonen tro ble det servert Bakalao på den etter hvert velkjente Bakalaobanketten på lørdagskvelden. God mat, god stemning og ikke minst godt selskap. Ei tvers gjennom solid Bilsporthelg!