52 tillitsvalgte fra 14 NAF Motorsportavdelinger var samlet for å høre siste nytt, utveksle erfaringer og overvære prisutdelinger.

Dagen startet med at Henning Isdal viste en kort film som han har laget om Motorsporten i NAF i forbindelse med at Forbundet i år fyller 90 år.

Dernest var det web-gruppa som skulle presentere seg og sitt arbeide. Målet er at alle 32 motorsportavdelinger skal ta i bruk sine motorsportsiden under naf.no. Vi ønsker å samle alle under samme paraply. Motorsportkonferansen var startskuddet for dette arbeidet, og web-gruppa er til for å gi støtte og veiledning til avdelingene. Det ble gitt en oppdatering av hva som er gjort på naf.no/motorsport, og det ble også vist noen eksempler på hvor enkelt det er å legge ut ting på motorsportsidene nå. NAF Utkanten Offroaders la f.eks ut en kort artikkel i løpet av web-gruppa sin gjennomgang.

Motorsport komitéen hadde også en gjennomgang av hva de jobber med for tiden: Det er planlagt en Bilcross-cup i 2014.  Invitasjon og regler for Bilcross-cupen ligger på naf.no/motorsport. Gokart-cupen har blitt avlyst de to siste årene. I 2012 på grunn av avlyste NAF-løp og i 2013 på grunn av for få påmeldte. 
Det er laget en ny profileringsmal for NAF Motorsport, og i 2015 vil Motorsportkomitéen kåre det baneanlegget som har den beste profileringen under sine arrangementer – i henhold til profileringsmalen.

De deltagende avdelinger hadde en omfattende presentasjon av sine pågående prosjekter. Man blir stolt av å være en av fartsløvene når man blir presentert for alle de aktiviteter og alle de planer våre motorsportavdelinger har. Minst tre store prosjekter er under planlegging. NAF Gokart Vestfold er i gang med å bygge nytt klubbhus i samarbeide med skigruppa, og har fått god støtte av Sparebankfondet og Norsk Tipping til prosjektet. NAF Motorsport Sarpsborg og Rakkestad har startet prosessen med bygging av en ny Rallycross-bane ved Rudskogen, men de siste godkjenninger er ikke mottatt ennå. NAF Utkanten Offroaders er langt i planene om en utvidelse av sitt baneanlegg i Haltdalen i samarbeid med flere aktører.  NAF Øvre Østfold har nylig stiftet et AS sammen med KNA Indre Ytre Østfold og NMK Trøgstad, der målet er å bygge et omfattende motorsportsenter i Indre Østfold. Planleggingen er helt i startgropa. Nærmere oppdatering følger på neste års konferanse.

Det var også utdeling av diverse premier og utmerkelser på seminaret:
Emil Antonsen ble kåret til NAF unge Motorsportutøver for fremragende innsats som førte til at han ble Europamester i Formel-K i 2013.
Nils Ove Embre fra NAF Motorsport Hallingdal ble årets Ildsjel, en vel fortjent utmerkelse som det er en ære å få.
Det var premieutdeling for Bilcrossmesterskapet 2013, der alle prisvinnere var fra NAF Motorsport Drammen!
Seminaret ble avsluttet med besøk av vår ferske Europamester Emil Antonsen, og VM-Rally fører Mads Østberg. De fortalte om sine karrierer og sin videre satsing.

 Foto: Vidar Holum (f.v Mads Østberg, Emil Antonsen, Naffen og Nils Ove Embre)