Det var et seminar som aktiviserte alle som var der, og som var nyttig og lærerikt for de 57 deltagerne fra 17 motorsportavdelinger i NAF.

Seminaret ble åpnet fredag ettermiddag, og allerede ved innsjekk ble de påmeldte delt inn i og plassert i grupper. Administrerende direktør Trygve Schjerpen i Vålerbanen informerte om baneanlegget og uttrykte glede for at motorsportseminaret ble lagt dit. Generalsekretær i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud, informerte om sitt forbund. Han fremhevet hvor viktig vår frivillige innsats er for at det er mulig å drive bilsport, og hvor viktig det er å ha ressurspersoner.  Vi er helt avhengig av frivillige. I fjor ble det arrangert 125 billøp i Norge, hvorav 79 var i NAF-regi. Det ble utstedt 5.489 førerlisenser. Av dem var 860 til NAF-medlemmer. Han fortalte litt om de gode resultatene som norske bilsportutøvere kan vise til i 2014. Vi er også et foregangsland når det gjelder jenter i bilsporten.

Hele lørdagen foregikk på Vålerbanen. Seminardeltagerne var delt inn i 4 grupper, hver gruppe skulle danne en klubb, og deretter arrangere et billøp. Noen var ganske kreative med navnevalg denne helgen. NAF Felgen lagde løpet Felgsprinten, og NAF Motorsport A-laget arrangerte Påskeeggløpet.
Hver gruppe fordelte funksjonene mellom seg, sendte de søknader som skal til, lagde tilleggsregler, avholdt jurymøte, gjennomførte innsjekk og hadde førermøte. En fra hver gruppe fikk lov å kjøre. Flere av dem med stjerner i øynene. Etter at løpet var kjørt, skulle hver gruppe evaluere sine arrangementer.

Lørdag hadde vi også besøk av Presidenten i NAF, Odd Samuelsen. Han oppmuntret oss til å fortsette det gode arbeidet for motorsporten i NAF.

Søndag fikk avdelingene fortelle litt om hva de har gjort siden seminaret i 2014.