Aleksander Schjerpen fra Elverum stilte til start sammen med sitt engelske team, Century Motorsport Ginetta.

Det var hele 62 biler som stilte til start denne helgen, da den europeiske GT serien fikk kjøre sammen med British GT. Schjerpen og team kompis Sean Byrne var ivrige etter å vise seg frem i mengden av biler med sin Ginetta G55 GT4.

Et så stort startfelt viste seg imidlertid å by på noen utfordringer, mye avkjøringer og kollisjoner blant konkurrentene gjorde at Schjerpen fikk lite tid til å teste og finne et bra oppsett før kvalifiseringen.

Like før kvalifiseringen begynte det å regne, Spa-Francorchamps ligger i Ardennene og er kjent for raskt varierende vær. Schjerpen gikk ut på regndekk og satte rask noen gode rundetider, men på slutten av kvalet tørket det opp og teamet rakk ikke ut å fikk satt noen raskere rundetider. Det betydde at Schjerpen og teamet måtte starte fra 13. startspor foran det 2-timer lange løpet.

Sean Byrne startet i bilen til Nordmannen, Byrne fikk en god start og kjørte seg opp til en 11.plass før han byttet med Schjerpen, som raskt kjørte seg opp til 9.plass, men 8.plassen skulle vise seg å bli vanskelig å komme forbi, og Schjerpen kom i mål 0,1 sekund bak Aston Martin på 8.plassen.

Schjerpen sa til media etter løpet:” Det var et tøft løp, hele helgen har egentlig vært nokså tøff for oss. Men vi har tatt med oss verdifulle poeng i mesterskapet, og bilen fungerer veldig bra. Neste race er på Snetterton som passer bilen vår bedre, og jeg har kommet på pallen hver gang vi har vært der. Stor takk til teamet som nok en gang gjør en fantastisk jobb.

Neste løp for Elverumsgutten er 5-7 august, på Snetterton Circuit i England.

Schjerpen ligger nå på 4. Plass i sammendraget, med 3 runder igjen i mesterskapet.

Foto: Jakob Ebrey