13.000 tilskuere i løpet av VM-helgen er rekord, og langt høyere enn fjorårets tall på 7.500 tilskuere. Det oppgitte tilskuertallet er inkludert funksjonerer og sponsorbilletter. Arrangørene har ennå ikke tall på hvor mange som er betalende, men det er grunn til å tro at de passerer 10.000 med god margin.

– Vi er svært fornøyd med publikumsoppslutningen. Det var dette vi håpet på, sier Laffen Jensen, leder i arrangementskomiteen for rallycross-VM på Lånkebanen.

Konserten med Sie Gubba lørdag kveld trakk rundt 1.200 betalende, og her måtte arrangørene ha 500 for å gå i balanse. Gode tilskuertall og et fyldig konsertpublikum medfører at Jensen & Co for første gang siden de overtok ansvaret for den internasjonale rallycrossrunden i Norge, går med overskudd.

– Jeg tør ikke si hvor mye vi går i overskudd i år, men vi kommer til å gå i pluss.

Arrangørene i NAF Motorsport Trøndelag blir nøye evaluert etter hvert løp. Den internasjonale bilorganisasjonen FIA er til stede, og hittil har det bare vanket godord.

– Vi har inntrykk av at FIA er fornøyd med jobben vi gjør, og vi har opsjon på å arrangere VM i ytterligere to år, sier Jensen.

Foto: Bjørn Fuldseth