Grunnen til at VM-festen utvides er at supportklassen, en klasse for nasjonale førere, går ut i år. Denne klassen startet sine konkurranser på fredag.
 
- Vi ønsker at vårt publikum skal få mest mulig av fart og spenning, derfor ba vi om at VM-runden på Lånkebanen ble startet fredag, forteller Kjetil Skaufel, daglig leder av NAF World RX of Norway.
 
Kvalifisering fredag
 
For alle som har eller skal skaffe seg billetter til Lånkebanen 10.-12. juni, begynner kvalifiseringskjøringen allerede fredag 10. juni om ettermiddagen for klassene RX Lite og Touring Cars.
 
Når de har gjort seg ferdig ruller Sebastien Loeb, Petter Solberg, Ken Block og de andre SuperCars-førerne inn på banen for å gjennomføre trening og testing.
 
Lørdag er det full fart med kvalifisering og finaler for alle klasser.
 
- I tillegg til at publikum får flere sjanser til å se idolene kjøre, betyr det også at programmet ikke blir så stramt på søndag. Det betyr at våre frivillige, som gjør en kjempeinnsats, får en pust i bakken finaledagen, og at publikum får enda bedre tid til å sikre seg autografer og se på førernes biler, sier Skaufel
 
Det endelige tidsskjemaet vil foreligge om noen dager, og kan sees på arrangørenes hjemmeside hellrx.com
 
Bildebeskrivelse: Publikum på Lånkebanen får enda en dag til å nyte rallycross under VM-runden 10.-12. juni.
Foto: Frank Skaufel