Våre frivillige stiller opp for å hjelpe skolene i sitt nærmiljø, og hvert år er rundt 40 000 barn med på vår sykkelopplæring.  

I noen av våre lokalavdelinger har sykkelopplæringen vært tradisjon i mer enn 50 år! Som medlem i NAF er du med å støtte denne type trafikksikkerhetsarbeid der du bor.  

En morsom konkurranse, åpen for alle skoler 

Det er åpent for alle skoler i Norge til å melde seg og delta i det som er en kunnskapsdrevet konkurranse for barn mellom 10 og 12 år. Sammen med Trygg Trafikk og Syklistenes landsforening samarbeider vi om opplegget gjennom portalen sykkeldyktig.no.  

Gjennom teoretiske og praktiske oppgaver utfordres barna i trafikkunnskap og sykkelferdigheter. Første steg er sykkelopplæringen på skolenDeretter sender skolene to elever videre til en distriktsfinale i regi av NAF, og videre til den nasjonale finalen.  

Med gode smitteverntiltak på plass, var det flere av NAFs lokalavdelinger som fikk arrangert distriktsfinaler selv i annerledesåret 2020. De nasjonale og internasjonale aktivitetene ble avlyst i fjor, men i et normalår er det et gøy og lærerikt opplegg med flere konkurranser barna kan kvalifisere seg til.  

Barna kan få «sykle for Norge» 

De to beste jentene og de to beste guttene i landsfinalen vinner en fantastisk opplevelse, som er å representere Norge i europafinalen. Finalen arrangeres av FIA (Federation Internationale de l’Automobile), og NAF står for alle kostnader for de heldige elevene som får representere sitt distrikt i landsfinalen og i den internasjonale finalen.  

Blir du inspirert til å ta med barn eller barnebarn ut og sykle? På www.sykkeldyktig.no finner du sykkeløvelser som du kan gjøre hjemme. Det er vår læringsportal som er utviklet av Trygg Trafikk, Syklistenes Landsforening, Norges Cykle Forbund og NAF.