De frivillige i NAFs lokalavdelinger bidrar med mange ulike positive og samfunnsnyttige aktiviteter i deres lokalmiljøerEt godt eksempel er de årlige aktivitetskveldene som NAFs tillitsvalgte i Fjordane og Ytre Sogn på Vestlandet inviterer alle 10. klassinger i sitt nærmiljø til 

- Vi er opptatt av at det skal være noe trafikksikkerhetsopplæring, ispedd litt action sånn at det blir morsomt for ungdommene, forteller Bente Liabø Thorsen, styreleder i NAF Fjordane og Ytre Sogn. 

Aktivitetskveldene er lagt til kvelden før 1. mai og kvelden før 17. mai, kvelder som for mange ungdommer kan by på fristelser til festing og drikking som de ikke er gamle nok til å delta på. I stedet får de invitasjon til å være med på en morsom og actionfylt rusfri kveld Kråkenesmarka, ved Førde Skyttarlag og NMK Sunnfjord sine områder. 

Populær tradisjon 

Der står NAF-avdelingen, sammen med lokale samarbeidspartnere, klare med en miks av spennende og nyttige aktiviteter som gokart, bueskyting, bilkrasj- og bilveltsimulatorer, promillebriller, paintball og førstehjelpskurs. Kvelden avsluttes med pizza og brus.    

Liabø Thorsen forteller at aktivtetskveldene startet opp rundt 2006, og er blitt et populært årlig tilbud som både ungdommer og foreldre slutter opp om. Henvendelser om deltakelse kan gjerne komme allerede året før ungdommene kommer i 10.klasse 

- Det deltar inntil 180 ungdommer hver av kveldene. Invitasjonene sendes ut gjennom ungdomsskolene, og foreldrene støtter opp og blir med som vakter og medhjelpere. Vi i NAF er glade for at vi kan stille opp for ungdommene som trenger et trygt og rusfritt alternativ. Og så gir det oss en mulighet til å snakke med de unge om vår hjertesak - trafikksikkerhet, sier styrelederen.  

Tilbake etter korona 

Da korona og smittevern satte en stopper for arrangementet i 2020, ga mange utrykk for at det populære arrangementet må komme tilbake når smitterestriksjonene er borte. 

- Det er en fin tradisjon, og det er alltid mye godt humør og moro på disse kveldene. Så det må vi få til, lover Liabø Thorsen.