Det er derfor avtaleinnehavers ansvar at riktig bil er på avtalen. Med Autopass, brikken du fester i bilens frontrute, blir alle bompasseringer fakturert av ditt bomselskap. Dette forutsetter at avtalen der er gyldig.

Brikken er lik over hele landet, men du er «hjemmehørende» i et av bomselskapene. Bor du i Trøndelag og er i Oslo, slipper du å forholde deg til et nytt bomselskap. I stedet samles alt på én faktura, spesifisert med hvilke bomanlegg du har passert.

Skal du kjøpe eller selge bil?

Prøv vår nye guide "Trygt Eierskifte". Her får du en enkelt oversikt over alt du må gjøre når du skal kjøpe eller selge bruktbil.

Se guiden her

Meld fra innen tre dager

Når du skal kjøpe eller selge bil er det ditt ansvar å melde fra til bomselskapet ditt om endringene i eierforholdet, og slike endringer må gjøres innen tre virkedager etter at at endringene har skjedd. Altså: Har du solgt bilen din må du melde fra at du ikke lenger er eier, ellers kan du fortsatt få regningen på bompasseringer.

For å registrere endringene går du inn på den felles nettsiden til Autopass og velger «ditt» bomselskap. Hvis du er usikker på hvor du hører hjemme, ta en titt på siste faktura. Deretter velger du «Min side» hos ditt bomselskap. Har du glemt passordet eller ikke har passord, velger du «Glemt passord».

Du kan også gå direkte inn på nettsidene til ditt bomselskap.

Kan brukes i Skandinavia

Autopass er forøvrig med i det såkalte EasyGo-samarbeidet. Det betyr at du kan bruke brikken på enkelte broer og ferjesamband i Skandinavia. Biler med tillatt totalvekt over 3500 kilo kan også passere bomanlegg i Østerrike, såfremt kjøretøyet har en egen EasyGo+-brikke. Se nettsidene til EasyGo for mer informasjon.