Hopp til hovedinnhold

Guide for bruktbilhandel

Skal du kjøpe eller selge bil?
Her finner du alt du trenger å vite, og litt til.

Snarveier

Fint å vite

1. januar 2018 ble årsavgiften erstattet med trafikkforsikringsavgift. Denne kreves inn av forsikringsselskapene. Du betaler kun for den tiden bilen er registrert med en forsikring. Du kan selv bestemme om du ønsker fakturaen: månedlig, kvartalsvis, halvår eller helår.

Les mer

Kontrakten er det viktigste dokumentet i bruktbilhandelen. Den regulerer dine rettigheter og plikter. Med vår digitale kjøpekontrakt signerer du trygt og enkelt med BankID. Bruker du NAF Kjøpekontrakt vil du få et godt forsikringstilbud av Gjensidige og du kan også utføre salgsmelding og omregistrering av bil i samme økt. NAF Kjøpekontrakt er integrert med Statens vegvesen, slik at de vil motta disse dokumentene fra NAF. 

Kjøper må betale en omregistreringsavgift. Er du i tvil om hvor mye omregistreringsavgiften utgjør for din bil, kan dette enkelt sjekkes hos Skatteetaten.

Bombrikken er personlig og registrert på kjøretøyet. Altså: Har du solgt bilen din må du selv melde fra at du ikke lenger er eier, ellers kan du fortsatt få regningen på bompasseringer. Meld derfor fra til bomselskapet ditt innen 3 virkedager etter at endringene har skjedd. Les mer om bombrikken.

Heftelser blir registrert på bilen når eieren har lånt penger med pant i bil. Kreditoren vil ved mislighold av lånet forholde seg til bilens eier, og kreve pantet (bilen) tvangssolgt. Noe som kan bety at du risikerer å "miste" bilen eller måtte betale for bilen to ganger, om tidligere eieren ikke gjør opp for seg og heftelsen blir slettet.

Du kan sjekke om det er heftelser registrert på bilen ved å gå inn på sidene til Brønnøysundregistrene og taste inn bilens registreringsnummer.