Utviklingen rundt passiv sikkerhet i biler har vært enorm det siste tiåret. På motorsykkelfronten har utviklingen ikke hatt den samme framdriften. Frem til nå har utløsermekanismen i motorsykkelvester vært for treg. Den ferske testen viser at teknologien nå er tatt et steg videre og gir den sikkerheten som kreves.

Samspill på veien Våren har gjort sitt inntog i deler av landet, og med den kommer tohjulingene på veien igjen. NAF er opptatt av at alle skal kunne reise sikkert og effektivt. Tohjulingenes største problem i trafikken er at de kan bli oversett av bilistene.

- Dette er et ansvar bilførerne må ta på fullt alvor og følge godt med. Mopedistene og motorsyklistene har et eget ansvar for å gjøre seg selv mest mulig synlig i trafikkbildet ved riktig plassering i kjørefeltet og avpassing av farten, sier Engebretsen.

Det er viktig for alle som skal kjøre tohjuling å børste støvet av kunnskapene sine. Vinterpausen gjør at man trenger litt tid for å komme i gjenge igjen.

- Vår anbefaling til mopedistene og motorsyklistene er å ta et oppfriskningskurs før sesongen starter. NAF MC tilbyr dette og det gjør også andre klubber, avslutter Jan Ivar Engebretsen.