Utviklingen av førerstøttesystemer har vært formidabel. Selv en ti år gammel bil kan ha førerstøtte. De siste ti årene har det blitt solgt 1 167 198 nye biler med antiskrens. Av disse var 815 705 med manuell girkasse.

- De som kjører disse bilene burde benytte anledningen til å teste ut kunnskapene sine på en NAF øvingsbane den 12. oktober. Da vil de få seg en oppvekker hvis de bruker gammel kunnskap og bruker kløtsjen når bilen begynner å skrense, mener Engebretsen.

Salget av biler med automatgir har vært stigende de siste årene. Både de som alltid har kjørt med automatgir og de som er ferske med det, vil lære bilen sin å kjenne med en tur på øvingsbanen.

En annen mangel i kunnskapen til de fleste av oss er hvordan man skal bruke de ulike elektroniske sikkerhetssystemene i bilen. Dette kan man også få testet ut på Åpen dag hos NAF 12. oktober.

- Alle våre 27 øvingsbaner er åpne for både de som er medlem i NAF og de som ikke er det, sier Jan Ivar Engebretsen. – I tillegg til å prøve egen bil på banen, kan alle som kommer også prøve kollisjonssimulatoren og oppleve en krasj i åtte kilometer i timen, fortsetter han.

Ungdom uten førerkort, men med trafikalt grunnkurs kan også kjøre på banen denne dagen.

De må ha med seg en ledsager som er minimum 25 år og som har hatt førerkort i den klassen du skal øvelseskjøre i uavbrutt i 5 år.