Gjennom å belønne ny teknologi motiverer NAF og Euro NCAP bilfabrikantene til å påskynde utviklingen med å gjøre viktig sikkerhetsutrustning til standard på alle sine modeller., Tilgjengelighet til avanserte sikkerhetsteknologier kan ytterligere forbedre din bils sikkerhet. Mange av disse teknologiene dreier  seg om å unngå kollisjoner. Dette skjer ved at du blir informert om farlige situasjoner og gjennom å hjelpe deg med å unngå ulykke dersom situasjonen har oppstått. Dessverre er det mange som ikke har praktisk kunnskap om hva disse systemene  gjør med bilen og kjørestilen din.

- Teoretisk kunnskap er vel og bra, men det er først når man får prøve seg i praksis at man virkelig får føle virkningene av utstyret. Oppfordring til bileier som ikke har fått prøvd ut sin bils utstyr, er å prøve seg på en bane. Det er ikke mange timene som skal til. Men fordelen på bane er at du får prøvd deg i trygge omgivelser, mener Engebretsen.- Bilselger må også kunne forklare bilkjøper hvilke sikkerhetsutstyr bilen har og hvordan det virker, legger han til.

Har du for eksempel ABS-bremser er det viktig å trå bremsen hardt inn. Hjulene låser seg likevel ikke og siden hjulene ikke er blokkert, har du sjansen til å styre unna.

- Mange tror at med firehjulstrekk kommer bilen seg fram overalt og at den holder seg på veien uansett. Dessverre er det slik at får en slik bil  først skrens, er den vanskelig å rette opp og bilen fyker dermed av veien, sier Engebretsen. – Derfor er det viktig å huske på at de fysiske lovene gjelder uansett, fortsetter han.

- Teknologiutvikling er bra, men trafikksikkerhet handler om tre deler; veien, sjåføren og bilen. I dette tilfellet er det viktig at sjåføren også utvikler seg gjennom ny kunnskap, avslutter Engebretsen.