Over hele landet deltar årlig 30 000 skoleelever i NAFs sykkelkonkurranse for elever i grunnskolen. En konkurranse som går ut på å vise praktiske sykkelferdigheter og kunnskap om trafikkregler. I sykkelkonkurransen får barna kunnskap og forståelse for trafikken og blir dermed tryggere trafikanter. Dette er et av NAFs bidrag til en tryggere skolevei.

Tidligere i år gikk elleve- og tolvåringene Mathias Dam fra Bjørnemyr skole i Follo, Syver Libæk fra Haneborg skole på Romerike, Hanne Fugelsøy fra Mo skole på Nordmøre og Frida Hansen fra Nordstrand skole i Oslo videre fra landsfinalen hvor nærmere 90 delfinalister sto på startstreken. Nå er de NAFs landslag og skal kjempe mot jevnaldrende fra 21 andre land i europafinalen.

NAF er i år arrangør av den europeiske sykkelfinalen i Norges Varemesse på Lillestrøm 6. september.

– Det er moro at vi har fått europafinalen samme år som NAF runder 90 år. Det blir et stort arrangement, med 21 deltakerland og fire ganger så mange deltakere. Vi ønsker våre unge og dyktige sykkelfinalister lykke til, sier president i NAF, Odd Samuelsen.

Fakta om sykkelkonkurransen:
- 30 000 deltagere.
- For skoleelever mellom 10 og 13 år.
- Arrangeres av NAF hvert år over hele landet (kun påmeldte skoler).
- De to beste jentene og de to beste guttene i landsfinalen går videre til den europeiske finalen. (Mellom 10 og 12 år.)
- NAF arrangerer den europeiske finalen for første gang i år, som også er samme år som organisasjonen fyller 90 år.
- Europafinalen arrangeres 6. september i Norges Varemesse på Lillestrøm fra kl. 10.00 til 16.00.
- Premieutdeling og offentliggjøring av årets vinnere (topp-tre) er kl. 19.30.