– Dette er årets viktigste bil og en fortjent vinner, sier Motors Rune Korsvoll, som er norsk representant i den europeiske juryen. Også han hadde Ampera øverst på sin liste.

– Opel Ampera er en elektrisk bil med en bensinmotor som er rekkeviddeforlenger. Du kan kjøre opptil 80 kilometer på strøm fra batteriene og deretter starter bensinmotoren automatisk og produserer strøm som kan ta deg videre i opptil 600–700 kilometer. Dette er ny teknologi som flere bilprodusenter kommer til å ta i bruk i tida framover, sier Korsvoll i sin begrunnelse for å sette Opel Ampera på topp.

Årets Bil i Europa utpekes av 59 ledende motorjournalister fra 23 europeiske land. I avstemningen fikk Opel Ampera 330 stemmer, mens VW Up på andreplass fikk 281 og Ford Focus på tredjeplass fikk 256 stemmer.

– Vi er ekstremt stolte av at vår revolusjonerende elektriske bil har vunnet i konkurranse med så mange sterke konkurrenter. Dette inspirerer oss til å jobbe videre mot grønnere biler, sa Opel-sjef, Karl-Friedrich Stracke. Han og sjefene for Chevrolet i Europa, Susan Docherty mottok prisen fra jurypresident Håkan Mattson.