– Disse gutta er blant de ledene rallysjåførene internasjonalt, og vi ønsker dem lykke til, sier Stig Skjøstad, administrerende direktør i NAF.

Likt for våre NAF-sjåfører er at de alle har hatt sin VM-debut i Rally Sweden. Nå deltar de i VM alle tre og har gode muligheter til å komme på pallen i sine klasser. For NAF Motorsport er dette en viktig begivenhet.

-Vi ser på den organiserte motorsporten som et positivt tiltak for å få fartsglad og motorinteressert ungdom til å dyrke sin interesse i trygge omgivelser. Motorsportens fokus på kjøreferdighet, risikovurdering og sikkerhet  ser vi som  et ledd i vårt viktige arbeid med trafikksikkerhet, fremholder Skjøstad.

Norgesmesteren i rally, Mads Østberg (24) er blant en av favorittene til å vinne løpet. I fjorårets Rally Sweden ble han kun slått av finnen Mikko Hirvonen og Østberg avsluttet VM-sesongen med en sjette plass totalt i WRC.

Marius Aasen (20) debuterer i VM-klassen for Super 2000 biler. Det er andre gang han kjører et VM-løp i karrieren og under hans deltakelse i Rally Sweden i 2010 vant han den kjente prisen «Colins Crest Award» for å hoppet lengst (37 meter).

Anders Grøndal (27) er blant favorittene i klassen for gruppe N biler. I fjorårets løp ledet han denne klassen før han måtte bryte med tekniske problemer, og i 2010 ble han nummer to i Rally Sweden.

- Disse sjåførene fremmer trafikksikkerhet på et høyt nivå ved å kjøre sikre biler som ligger i tet når det gjelder teknologisk utvikling, sier Skjøstad.

Første dag går i Norge
Rally Sweden er et samarbeid mellom Sverige og Norge med base i Karlstad, Sverige mens serviceparken er på flyplassen i Hagfors. Den offisielle starten er i Karlstad torsdag kveld, og her blir det også kjørt en super spesialetappe hvor to og to biler kjører mot hverandre inne på en travbane.

Fredagens første etappe starter i Sverige, krysser deretter grensen og ender i mål i Norge. Herfra vil deltakerne kjøre etapper som går i området rundt Kongsvinger. Du vil også finne en del NAFere ute på fredagens etapper, da de har ansvaret for etappe 3 og 6 «Opaker».

Under lørdagens og søndagens etapper er de tilbake i Sverige, og når deltakerne kjører i mål søndag ettermiddag har de lagt bak seg 1843 kilometer hvorav 350 kilometer fordelt på 24 etapper er kjøring  med fart.