Våren er tiden da syklene kommer på veien igjen. Det byr på  utfordringer både fordi bilistene ikke er vant til å se etter syklister  og fordi mange syklister er uten sykkeltrening etter vinteren. Derfor er  det viktig at alle har respekt for hverandre og bruker hodet.

- Vi vil at alle skal kunne reise sikkert og effektivt uavhengig av om man reiser på to eller fire hjul. Da må alle ha respekt for hverandre samtidig som vi jobber for en bedre infrastruktur for syklister, bilister og kollektivreisende, sier Stig Skjøstad, administrerende direktør i NAF.

- Enkelte syklister kan ha et fleksiblet forhold til trafikkreglene. Men det er også viktig at bilistene vet man kan sykle på de fleste veier, sier Rune Gjøs, generalsekretær i Syklistenes Landsforening. Han oppfordrer bilistene til å passere med halvannen meter og ellers holde god avstand. Syklistenes Landsforening har også mange bilister blant sine medlemmer. - Vi er opptatt av at folk velger det smarteste framkomstmiddelet til enhver tid, og det kan variere, sier Gjøs.