– Ingen stor overraskelse og en fortjent vinner, sier Rune Korsvoll, redaksjonssjef i NAF-bladet Motor. Korsvoll er Norges medlem av den europeiske juryen.

Korsvoll hadde en annen vinner på sin liste, nemlig Ford B-Max.

– Med superpraktiske dørløsninger, ny, effektiv Ecoboost-bensinmotor og relativt rimelig pris, er B-Max en bil som passer utmerket for en norsk familie som ønsker rimelig og sikker transport. Men at Golf vinner er ingen overraskelse. Til tross for at alle konkurrenter i klassen jakter på Golf, klarer den fortsatt å holde et godt forsprang når det gjelder komfort og kjøreegenskaper. Dessuten har den en ny økonomisk bensinmotor som veksler mellom å bruke fire og to sylindrer. Den kommer også som en ren elektrisk bil om noen måneder. Den største overraskelsen er kanskje at sportsbilen Toyota GT86/Subaru BRZ kommer på en andreplass. Her handler det om ren kjøreglede, sier Rune Korsvoll.

– Jeg er meget stolt over å få denne prisen. Den er viktig for oss, sier VW sjef dr. Ulrich Hackenberg (t.v. på bildet) sammen med president i juryen Håkan Matsson og VWs designsjef Walter de Silva.