Start med å vaske bilen. Dersom du har en høytrykkspyler, bruker du denne. Du kan også bruke samme metode med vanlig hageslange.

1. Legg avfetting på tørr bil, og la avfettingen få lov til å «jobbe» noen minutter. Helst 4-6 minutter, men den må ikke tørke. Bruk en avfetting som er tixotropisk, dvs. geleaktig. Den renner dermed ikke bort

2. Legg såpe utenpå avfettingen, over hele bilen med hjelp av en lavtrykksprøyte. Slik får såpen jobbet med å løse opp skitten.

3. Spyl grundig 
Her er det viktig at du starter å spyle nede, og jobber deg oppover. Dette gjør vi fordi vannet ikke skal nøytralisere såpen før vi kommer med vann-trykket. Slik vasker du mest effektivt. Pass på at du spyler så grundig at du er sikker på å få bort alt løst bøss.

4. Grundig lakkrens
Det som nå ligger igjen på bilen er en statisk hinne, som vi også kaller trafikkfilm, og mekanisk forurensing. Kjenner du langs nedre de av bilen, vil du nå kjenne nupper.

Ved å bruke en clay-klut og rent såpevann fjerne du begge disse i en operasjon!

Fyll en bøtte med lunkent vann, og ha i dobbelt så mye såpe som det anvises på flasken. Dette gjør vi for å få bedre gli til clay-kluten.

Vask nå hele bilen med clay-siden (den sorte) mot bilen. Du vil i denne prosessen merke at nuppene «slipper» og du får en helt glatt overflate. Skyll clay-kluten ofte i såpevannet, slik at du hele tiden har god «smøring»

5. Beskytt bilen.
I den prosessen vi har vært igjennom nå, har vi også fjernet all beskyttelse som ligger på bilen. Vi legger derfor nå en ny, hurtig beskyttelse før vi tørker bilen. Det finnes flere typer hurtigvoks på markedet. De fleste av disse kan legges direkte på våt bil, og blir dermed en del av tørkeprosessen uten at det tar ekstra tid.

CarPro HydrO2 er en berøringsfri sealer. Dvs. det eneste du gjør, er å spraye den på våt, nyvasket bil, og spyler av igjen. Imponerende holdbarhet, og imponerende enkelt.

6. Tørk bilen.
Det anbefales at du tørker bilen med et godt mikrofiber håndkle til slutt. Dette for å unngå vannflekker/ skjolder i lakken.