Det nærmet seg påske i OL-byen da Glenn Arne Gundersen syklet hjem. Han kjente krysset i Storgata godt, og visste at det var travelt med både fotgjengere og biltrafikk på ettermiddagen. Han registrerte at en bil nærmet seg fotgjengere, og tok for gitt at den ville bremse ned for dem.

Så smalt det ...

– Han kjørte meg rett ned i krysset. Det smalt noe voldsomt. Jeg havna på panseret og ble kasta ut på asfalten, forteller Glenn Arne.

– Det var en real smell. Jeg kom til meg sjøl, og fikk hjelp av folk rundt meg som fikk ringt etter ambulanse, forteller lillehamringen.

Lillehammer_her skjedde det.jpg

TILBAKE PÅ ULYKKESSTEDET: – Når man kommer borti slike saker er man helt avhengig av mer faglig tyngde for å klare seg. Det ble en helt annen ordlyd fra forsikringsselskapet når NAF Advokat kom inn i bildet, forteller Glenn Arne fra Lillehammer. Her peker han ut stedet ulykken skjedde.

– Heldigvis er jeg NAF-medlem

Ulykken ble en politisak, men ble raskt henlagt. Forsikringsselskapet til bileieren ville ikke ta på seg noe skyld eller ansvar, selv om Glenn Arne hadde gjort en nøye jobb med å tale sin sak.

– Jeg hadde god dokumentasjon og hadde tatt bilder, så alt var godt dokumentert. Men jeg ble ikke hørt. Så kom jeg plutselig på at «fader, jeg er jo NAF-medlem!», forteller han.

Dermed ringte den snarrådige lillehamringen NAF Advokat, og spurte om det var hjelp å få.

– Da NAF Advokat tok saken, ble det en annen lyd hos forsikringsselskapet. Det å føle at man endelig får hjelp av noen som har vært borti lignende før og vet hvordan man tar tak i det var en stor lettelse, smiler Glenn Arne.

Les mer om personskadeerstatning

Lang prosess

Tre år etter ulykken ble han sendt til en spesialist som forsikringsselskapet og advokaten var blitt enige om. Da fikk han endelig konstatert en uførhetsgrad, som gjorde at han fikk utbetalt en god erstatning.

– Det tok tre år, så det var en lang prosess, og NAF var tidlig med i bildet. Det var jeg helt avhengig av. Som menigmann hjelper det ikke å bare være god til å dokumentere og skrive, for man blir ikke hørt av forsikringsselskapet. Jeg ble bare oversett. Det virka nesten som taktikken deres å bare dra det ut og trenere saken – men det var ikke aktuelt å gi meg. Da jeg hadde med advokaten også, så gikk det bra til slutt, smiler Glenn Arne.

Kjør trygt og spar penger som NAF-medlem

Få hjelp av NAFs team av bilbergere, advokater og bileksperter du også!

Få mer informasjon

Fornøyd advokat

Det var NAF Advokats Jens Christian Riege som ble satt på saken. For den erfarne advokaten er det alltid en god dag på jobb når man kan hjelpe et medlem i nød – selv om det tar nesten tre år å komme i mål med motparten.

– Skulderskaden til Gundersen var av en litt uvanlig art, og det heftet en usikkerhet rundt hva de varige konsekvensene av denne ville bli, forteller advokaten.

Blant annet argumenterte han for medlemmets muligheter til å kunne både jobbe og for hva han kunne gjøre på hjemmebane.

– Man kommer til et punkt hvor man må få avsluttet og gjort opp en sak, og man må da av og til «spå» litt om fremtiden. Slik det ser ut, så ble det et fornuftig resultat i denne saken, forteller Riege.

DSC_0927.jpg

FORNØYD ADVOKAT: NAF-advokat Jens Christian Riege er fornøyd med oppgjøret til medlemmet.

Fikk en god erstatning

NAF-medlemmet jobber fortsatt i Posten, men har til tider store smerter i skuldrene – fire år etter ulykken.

– Skaden er der fortsatt. Man må jo bare leve med det. Jeg ville heller hatt en skulder som var 100 prosent enn pengene, men det er jo ikke mulig, så da får en heller gjøre det beste ut av det. Jeg fikk en god forsikringssum for det i stedet, konstaterer Gundersen.

– Dokumenter alt – og ring NAF

Nå vil han dele sine erfaringer og råd om andre skulle komme utfor noe lignende.

– Det er viktig for meg at folk vet at om man kommer utfor noe lignende, så dokumenter alt, ta vare på alt av papir fra sykehus og legevakt. Ta bilder av stedet det skjedde på med en gang, så du har bildedokumentasjon. Det er viktig. Og ring NAF Advokat!

Medlem i over ti år

Han er ikke i tvil om at medlemskap er en god trygghet i hverdagen. Det koster noen kroner i året, men hvis det skulle skje noe, så er det godt å ha NAF i bakhand. Folk tenker bare på veihjelp og bilberging, men dette med advokathjelp tror jeg kanskje ikke så mange tenker over. Selv om jeg var syklist da det skjedde, så tenkte jeg at jeg i alle fall kunne ringe og høre om det var noe hjelp å få. Det var det jo. Så det er fint om flere får vite om dette – at det er hjelp å få.

Han forteller også at han alltid har anbefalt venner å melde seg inn i NAF.

– Medlemskapet er en god forsikring om du skulle ha behov for hjelp langs veien, om du blir utsatt for kollisjon, eller får problemer med en bil du har kjøpt. Det er et ganske bredt spekter det dekker. Det er mye mer enn å få hjelp når bilen stopper, understreker lillehamringen.