Blir du påført en personskade etter en trafikkulykke, har du normalt rett på erstatning fra ansvarsforsikringen til den ansvarlige bilen. Men personskadesaker kan være langvarige og kompliserte. Det mange ikke vet er at NAFs advokater kan hjelpe deg om uhellet skulle være ute!

Les mer om personskadeerstatning.

Dramatisk ulykke

En av de som har hatt både god nytte og stort utbytte av dette, er Odd Svein Haugane fra Fredrikstad. En sommerdag for syv år siden, var den nygifte 50-åringen på vei hjem fra jobben som tekniker i Forsvaret. Forholdene var ideelle for motorsykkelentusiasten, som trives best på to hjul.

Ved en togskinneovergang så han en bil som hadde vikeplikt for ham, og tok for gitt at den ville bremse ned, men la seg ut til venstre for sikkerhets skyld mens han holdt fartsgrensen.

Så smalt det ...

– Jeg så etterpå at det var en to, tre meter med bremsespor, og tre, fire meter med skrape på asfalten. Jeg smalt inn i siden på bilen, og våkna i veikanten. Det eneste jeg husker er at jeg hadde veldig vondt i armen. Ingenting annet. Jeg trodde jeg var lam, for jeg kunne ikke kjenne beina mine, forteller Odd Svein.

Ufør

Heldigvis skulle han gå igjen, men fikk vite av legene at det med flere brudd i nakken sto om millimeteren før det hadde gått enda verre. For det er ingen tvil om at den sporty 50-åringen hadde fått omfattende skader, og ikke minst smerter, som han fortsatt lever med til alle døgnets tider.

I dag er han dessuten ufør og erklært medisinsk invalid.

Det var heller ikke bare egen helse han måtte konsentrere seg om. For da motpartens forsikringsselskap hyret et stort advokatfirma, ante Haugane ugler i mosen.

– Jeg hadde egentlig ikke trodd jeg ville ha bruk for en advokat i det hele tatt. Jeg regna med at dette var en ganske så straight forward sak. Så begynte det å bli mye om og men med både arbeidsgiver og NAV, og plutselig hadde forsikringsselskapet satt et advokatfirma på saken, forteller Odd Svein.

bilde2.jpg

Odd Svein er sjeleglad for hjelpen han fikk av NAF Advokat, og anbefaler alle å bli medlem – for man vet aldri når uhellet er ute.

Fikk hjelp av NAF Advokat

Heldigvis var gode råd slett ikke dyre – men derimot inkludert i NAF-medlemskapet hans!

– Jeg tenkte at siden jeg er medlem i NAF, så kunne jeg i alle fall ringe og høre med dem. Kort tid senere tok advokat Jens Christian kontakt og sa at han ville ta saken for meg. Det var en enorm lettelse, forteller Odd Svein.

– Da kunne jeg slippe alt. Jeg tenkte at med NAF får jeg en advokat som er på min side og som blir tatt på alvor. Jeg følte at jeg sto sterkere og ville bli tatt mer seriøst med en advokat som ikke krevde for mye, men som krevde det jeg faktisk har krav på, sier han

Enorm lettelse

Odd Svein forteller at han etter den første praten sank sammen av lettelse.

– Endelig var jeg ikke alene om det lenger. Det ble så mye etter hvert. Jeg så at dette ble fryktelig mye jobb, med en masse juridiske greier jeg ikke hadde peiling på. Og attpåtil skulle stå opp imot et advokatfirma – det ble helt overveldende, innrømmer Odd Svdein.

– Så tok NAF-advokaten av seg alt sammen, ryddig og fint. Han henta inn opplysninger for meg og tok alltid kontakt med meg før han ringte firmaet for å høre om jeg syntes det hørtes greit ut. Jeg har bare positivt å si om møtet med NAF Advokat. Det var helt fantastisk, smiler Fredrikstad-mannen.

Kjør trygt og spar penger som NAF-medlem

Få hjelp av NAFs team av bilbergere, advokater og bileksperter du også!

Få mer informasjon

God erstatning

Odd Svein fikk dessuten langt mer erstatning utbetalt enn han først hadde trodd. NAFs erfarne advokat kjente nemlig til erstatninger Odd Svein ikke ante at han faktisk kunne ha krav på.

Med sertifikat for både buss og lastebil, samt truckførerbevis, hadde han mange muligheter til å fortsette arbeidslivet etter at han var ferdig i Forsvaret i en alder av 60 år – noe som er helt vanlig å gjøre for pensjonerte kolleger.

Så satte den voldsomme ulykken en bråstopp for planene, og framtidsutsiktene så med ett mørkere ut.

– Det var da NAF Advokat begynte å regne på hva jeg skulle ha i form av tap av fremtidig arbeidsinntekt og diverse andre ting. Jeg trodde jeg hadde peiling og en viss formening om hva jeg hadde krav på, men jeg hadde aldri klart å få så mye på egenhånd. NAF-advokaten fikk ordnet så jeg fikk betalt for fem ekstra år med tapt arbeidsfortjeneste. Det er jeg utrolig fornøyd med og takknemlig for, smiler Fredrikstad-mannen.

33 000 nordmenn fikk hjelp av NAFs eksperter

Viktig å undersøke forsikringsdekninger

NAF-advokat Jens Christian Riege er også fornøyd med hvordan saken løste seg til slutt, før det hele endte i retten. Han forteller om en god dialog med forsikringsselskapets advokat, men at det var en del jobb med å kartlegge hvordan tapet skulle utmåles.

– Særlig med tanke på hvilke inntekter han ville ha hatt etter oppnådd pensjonsalder i forsvaret. Erstatningen for disse tapte ekstrainntektene utgjorde en ikke ubetydelig del av den samlede erstatningen. Saken viser også hva en god ulykkesforsikring kan bety – og viktigheten av å følge opp og undersøke alle de forsikringsdekninger man har, sier NAF-advokaten.

DSC_0927.jpg

NAFs advokat Jens Christian Riege har lang erfaring med personskadesaker, og er fornøyd med utfallet i Odd Sveins sak.

Sjeleglad

NAF-medlemmet fra Fredrikstad er ikke i tvil om at han vil anbefale andre å bli medlem av Norges største interesseorganisasjon, og å ikke nøle med å ta kontakt med NAF Advokat om uhellet skulle være ute.

– Jeg hørte med en annen som var i en ulykke, og han stod aleine. Det angra han bittert på, for han endte til slutt opp med en slikk og ingenting i forhold til det han burde ha fått. Det lureste du kan gjøre er å ta kontakt med NAF Advokat, understreker han.

– Jeg var så sjeleglad når alt var i boks. Jeg så jo hvor enormt mye papirarbeid som var gjort i løpet av de 18 månedene. Ingen lekmann ville hatt sjanse til å gjøre det på egenhånd. Da er det veldig greit å ha en sterk organisasjon som NAF bak seg!