Brødrene Bill og Deniz Bardakci har drevet dette fantastiske stedet ved E6 siden 2012. Brødrene er oppvokst i Norge, foreldrene var kurdiske flyktninger.

De to brødrene har arbeidet på en rekke italienske restauranter både i Norge og Sverige, og tok med seg variert kunnskap og erfaring til Varangerbotn.

Hvorfor Varangerbotn?

– Vi hadde store drømmer, men ingen penger. Så vi bestemte oss for å lete etter en restaurant som hadde gått konkurs. Den fant vi her, sier daglig leder Deniz Bardakci, som hadde bestemt seg for at restauranten måtte ligge landlig til. Barna hans skulle ikke vokse opp i en by.
– Første gang jeg kom hit var det to meter snø utenfor døra på dette øde huset. Men vi visste jo at det var mange mennesker i nærheten. I dag kjører mange 10-15 mil for å spise her, men det er jo ikke så langt på disse kanter. Vi slipper jo å sitte i kø i det daglige, ler Bardakci.

I det som utenfra ser ut som en typisk kebab-sjappe serverer de to svært velsmakende hjemmelaget italienskinspirert mat, med bruk av lokale råvarer som reinsdyr. Og de har en delikatessedisk. Og det går så det suser.

Hvordan har dere markedsført stedet?

– Det har vi ikke. Det er det gjestene våre som har gjort.
I dag har Trattoria Capri åtte ansatte. De har også åpnet Trattoria Parma ved Tana Bru, og åpner i oktober Trattoria Grande i Kirkenes. Til sammen 24 arbeidsplasser, og mange, mange velduftende tallerkener med mat. Gratulerer!

Du kan lese om kåringen og om de andre finalistene og gode spisestedene i Motor nr. 5

Her kan du se alle de nominerte til Årets veimat 2015.