Les hele bladet Motor i digitalutgave gratis her!

– Hva er det med Sigrid Bonde Tusvik og Porsche?

– Det er Martin sin feil. Han er Porsche-gal. Og har du en samboer som er Porsche-gal, så kan du velge om du vil sitte å høre på Porsche-gnålet til han er 40-50 år, eller kjøpe en Porsche med en gang. Vi valgte det siste.  Vi i denne sammenhengen er meg, Martin og faren til Martin, som også er Porsche-fan. Vi kjøpte den sammen, men det er stort sett jeg som kjører, sier Sigrid (34), mens hun svinger seg ut av det lave setet, ikledd en kåpe i nøyaktig den samme blåfarge som bilen.

– Martin oppdaget nemlig at det må litt tålmodighet til for å bruke Porschen som familiebil. Vi skal tross alt ha med barnestol, barnevogn og mye rart. Nå kjører han vår gamle Subaru.

Får plass til barnesetet

– Jeg derimot, som egentlig hatet tanken på Porsche, synes den er blitt en perfekt familiebil. Maxi-Cosi-setet går inn i bak og jeg har funnet en spesiell barnevogn som får plass i det lille bagasjerommet foran. Det som gjør dette enda morsommere, er at John Brungot og de andre gutta i «Torsdag kveld fra Nydalen» som kjører kjedelige familiebiler, irriterer seg grønne når jeg kommer i Porschen. Jeg føler nesten at de spytter etter meg.

– Er du ikke redd for å bulke?

– Nei, men jeg har gjort det et par ganger allerede. I fjor vinter var det høye brøytekanter i Oslo-gatene. Jeg hørte noen rare lyder hver gang jeg parkerte, men tenke ikke noe mer på det. Til slutt oppdaget Martin at det meste under støtfangeren foran var bulket og oppskrapet. Porschen hadde tydeligvis mye lavere bakkeklaring og mye lengre front enn min gamle Toyota IQ. Det ble dyrt. Så trillet jeg inn i hengerfestet til bilen foran da jeg skulle parkere i Akersbakken en gang. Det ble også dyrt.

– Bruk blinklys!

– Noen som irriterer deg i trafikken?

– Ja. Bilister som parkerer med stor avstand til bilen foran. Jeg har bodd i Frankrike og der parkerte alle uten å bruke håndbrekket. Da kunne jeg dytte litt på bilen foran slik at jeg fikk plass til å parkere. Og bilister som ikke blinker i rundkjøring. De lurer meg til å stoppe. Og så skal de plutselig ikke dit jeg trodde likevel. Vis hvor du skal for pokker! Og bilister på grønt lys som venter til bilen foran har kjørt et godt stykke før de selv finner det for godt å sette i gir. Kjør med en gang det blir grønt, ellers kommer jeg jo aldri over krysset! Sier Sigrid Bonde Tusvik.