Alle kan leie ut bil hos nabobil.no så lenge bilen er registrert på en selv. Du kan ikke leie ut bilen til kona uten at hun er bruker på Nabobil.no.

For å komme i gang må du registrere deg på Nabobil.no. Der finner du også gode tips til hvilke priser du bør sette på bilen din. Det er ulike modeller for hvordan prisen skal settes. 

Husk at du får karakter av andre nabobilister! Stjerne-ratingen har mye å si for hvor attraktiv du er som utleier.

Du har kontroll på hvem som leier bilen

Du har full kontroll på hvem du skal leie ut til. Det er ikke slik at du må si ja til forespørsler. Vil du ikke leie ut eller det ikke passer, er det bare å avslå. Men siden nabobil.no er en markedsplass mellom privatpersoner er det viktig at du behandler dine leietakere med respekt og godt humør. Her er noen tips til hvordan du bør behandle de andre nabobilistene:

  • akseptere eller avvis forespørsler om leie så fort som mulig.
  • svar leietaker raskt og høflig.
  • møt opp til avtalt tidspunkt for utveksling av nøkler ved overlevering av bilen.
  • hold bilen din ren og godt vedlikeholdt.
  • ikke røyk i bilen.
  • fjern eventuelle personlige eiendeler. De får du ikke erstattet om de forsvinner mens bilen din er leid ut.
  • lag en omfattende beskrivelse av bilen og spesielle ting leietaker bør være klar over. Det vil gjøre prosessen mer effektiv både for deg og dine leietakere.
  • gi en tilbakemelding og gjør en rangering av leietaker på Nabobil.no etter hvert leieforhold.

Utlevering av bilen

Ved utlevering av bilen er det viktig at du som utleier har sjekket at leieforholdet er betalt. Gi aldri fra deg bilen eller kontaktinformasjonen din uten å ha fått bekreftelse på at leietaker har betalt. En reservasjon foreligger aldri før et leieforhold er bekreftet betalt. Andre ting å tenke på ved utlevering og innlevering er:

  • Når du leverer ut bilen, se over den sammen med leietaker og ta bilder av riper og eventuelle skader, og for å sikre at han/hun forstår alle sider ved bilen. Kilometerstand og bensin-status fylles inn av leietaker i et elektronisk henteskjema. Det er kun leietaker som har tilgang på dette skjemaet. Ta bilder av alle 4 sider av bilen, gjerne også innvendig. Dette kan enkelt gjøres i samtalen med leietaker. Der er det direkte tilgang til kamerafunksjonen om du eier en smarttelefon. Sørg for at leietaker har fylt ut overtakelsesskjemaet.
  • Når du får bilen tilbake, er du som utleier pliktig til å ta bilder av bilens fire sider (foran, venstre, høyre, bak). Dette er for å sikre at eventuelle skader som har oppstått under leieforholdet blir dokumentert. Ved en eventuell skadesak vil bevisbyrden ligge hos deg om ikke andre bilder foreligger. Last opp bildene i samtalen mellom deg og leietaker. Dersom dette ikke lar seg gjøre kan du beholde de på din mobiltelefon.