Jeg får ikke registrert søknaden

Skjer det ikke noe etter å ha lagt inn personopplysningene og ønsket kredittgrense? Står det bare et hjul og går rundt? Du må installere/oppdatere din JAVA på maskinen. JAVA er det som gjør at BankID-signeringen kan utføres. Dette kan du gjøre gratis på www.java.com.

Får du opp BankID-signeringen, men den går tilbake til fødselsnummer på nytt hele tiden, eller du får beskjed om at personlig passord er ugyldig? Ta kontakt med banken som har utstedt din BankID, det er ikke sikkert at den er registrert som en gyldig BankID, men en påloggings/signeringsbrikke kun til bruk i din nettbank.

Dersom du ønsker kan du sjekke din brikke selv på BankID sine egne sider. Litt ned på siden finnes valget ” Test din BankID”. Får du feilmelding på denne testen må du ta kontakt med banken din for å få de til å gi deg en BankIDbrikke.

Både BankID og pålogging/signering”brikker” finnes i varianter brikker, mobil og skrapekort, men det er altså KUN de som er satt opp som BankID som kan benyttes til innlogging og signering. 
BankID på mobil kan ikke benyttes til å signere søknaden.

Har du spørsmål vedr. passord, pinkode eller avtalegiro/eFaktura for ditt NAF Xtra kredittkort?

Kontakt Eika Kundesenter på (+47) 915 09 718 eller send e-post til nafxtra@eika.no

Husk at du kan hente PIN-koden din ved å logge deg inn på «min NAF Xtra side».
NB! Kunder med tilleggskort må kontakte Eika direkte på telefon for utsendelse av PIN-kode.

Logg inn Min side NAF Xtra

Logg inn Min NAF Xtra side

Her får du tilgang til NAF Xtra siden din. Husk at du må ha mottatt kortet før du kan gjøre endringer på «Min NAF Xtra side».

MIN NAF XTRA SIDE

Glemt PIN-Kode?
Har du glemt PIN-koden kan du enkelt og raskt finne denne ved å logge inn på «Min NAF Xtra side».

Hvordan søker jeg om NAF Xtra?

Søknadsskjema er å finne på naf.no/nafxtra. Du kan kun søke om kortet elektronisk med bank ID, skriftlig søknadskjema finnes dessverre ikke. Spørsmål vedrørende søknad og vilkår rettes til Eika Kundesenter på tlf (+47) 915 09 718 eller e-post til nafxtra@eika.no.

Hva gjør jeg hvis jeg får avslag på kortsøknaden?

Du kan kontakte Eika AS på tlf (+47) 915 09 718 eller e-post til nafxtra@eika.no og forklare de hvorfor du mener at du burde få godkjent søknaden.

Eika Kredittbank AS står for søknadsbehandlingen. NAF har dessverre ikke mulighet til å gå inn som en tredjepart å påvirke søknadsbehandlingen til det enkelte medlem da dette er personsensitive opplysninger. 

Hvor lang tid tar det fra jeg gjør et kjøp til kortet er belastet?

Det kan ta flere dager før kjøpet belastes kortet ditt. Normalt tar det opp til to dager før kortet belastes ved varekjøp i Norge.

Hva gjør jeg dersom kortet er mistet eller stjålet?

Kontakt Stop 24t sperretjeneste så snart som mulig på tlf (+47) 915 09 718 slik at du får sperret kortet og unngår misbruk!

Hva gjør jeg dersom kortet ikke virker eller jeg ikke får rabatten?

Kontakt Eika Kundesenter på (+47) 915 09 718. Du kan også sende e-post til nafxtra@eika.no.  

Hvordan fungerer kontaktløs betaling?

Hold ganske enkelt kortet ditt opp mot leseren på betalingsterminalen og betalingen gjennomføres på et halvt sekund. Du slipper å taste PIN-kode så lenge kjøpet er på kr 200,- eller mindre. Ved kjøp over kr 200 må du taste PIN-kode.

Kortet har innebygde begrensninger i tilfelle du skulle miste det. For å ivareta sikkerheten vil du bli spurt om å taste PIN-koden i enkelte tilfeller. Du risikerer ikke at kortet blir trukket bare ved å gå forbi en terminal.

Det er stadig flere butikker og kjeder i Norge og i utlandet som aksepterer kontaktløs betaling. Se etter symbolet for kontaktløs betaling når du er ute og handler!

Hvem kontakter jeg ved spørsmål om faktura ?

For spørsmål knyttet til ditt kredittkort må du kontakte kortutsteder på tlf (+47) 915 09 718. Du kan også sende e-post til nafxtra@eika.no

Er det sikkert å handle på nettet?

NAF Xtra har sikker netthandel. Du handler og bestiller som med andre kredittkort, men i tillegg til å oppgi kortnummer og utløpsdato må du identifisere deg med Bank ID. Det gjør at kortholder og butikk blir identifisert, noe som gjør handelen sikker.

Fordelen med å benytte NAF Xtra er at kortet ikke er knyttet opp mot brukskontoen din dersom uhellet skulle være ute og du blir utsatt for svindel. I tillegg er du beskyttet av Finansavtaleloven og får bl.a. penger tilbake dersom firmaet du handler ifra skulle bli konkurs.

Hvordan kan jeg endre kredittgrensen på kortet?

Kortutsteder gjør en individuell vurdering. Blir endringen godkjent blir grensen endret umiddelbart. For å søke om økt kredittgrense, velg menyvalg "Søk om utvidet kreditt" på «Min NAF Xtra side» på naf.no/nafxtra.

Hvordan opprette eFaktura?

NAF Xtra tilbyr eFaktura til sine kunder. Du har to alternativer for å opprette eFaktura: 1) du kan velge å opprette eFaktura når du mottar din første faktura i posten eller 2) opprette eFaktura allerede før du mottar den første faktura.

  • Alternativ 1): Når du har betalt en regning i nettbanken vil du oppleve å få spørsmål om du ønsker å bruke eFaktura. Si "ja takk" og din neste faktura kommer som eFaktura.
  • Alternativ 2): Gå inn på eFaktura tilbyder i din nettbank og finn Eika Kredittbank AS (konto nr 7050.06.62172).

Hva er rentebærende kreditt som kommer på fakturaen?

Rentebærende kreditt er den delen av benyttet kreditt som ikke har blitt betalt innen betalingsfristen og som det påløper renter på. Du har inntil 45 dager rentefri betalingsutsettelse. Dvs. betaler du hele det utestående beløpet ved forfall koster det deg ingenting ekstra.

Hvordan kan jeg endre beløp på eFaktura?

eFaktura kommer med totalt utestående beløp slik at du til enhver tid har oversikt og kontroll over hvor mye du har brukt NAF Xtra. Det er selvsagt fullt mulig å fordele betalingen over tid. Du velger selv hvilket beløp du betaler utover minstebeløpet som er 2,5 % av nytt skyldig beløp. Minimum å betale finner du ved å åpne din eFaktura. Vi anbefaler at du alltid åpner din eFaktura i mobil- eller nettbank og sjekker transaksjonene du er blitt belastet for.

Hvilken valuta skal jeg velge i utlandet? 

Når du betaler med kort i utlandet kan du oppleve å få spørsmål om du vil at beløpet skal trekkes i norske kroner eller lokal valuta. Velg alltid lokal valuta! Det er forretningen/banken der du handler som selv setter vekslingskursen hvis du velger å betale i norske kroner. Du vil da kunne få en dårligere vekslingskurs enn om du velger lokal valuta. Ved valg av lokal valuta er det Visa eller MasterCard som setter vekslingskursen etter gjeldende satser. 
For å reklamere på transaksjoner med bakgrunn i dobbelt belastet beløp, ikke mottatt vare eller svindel, må du som kunde fylle ut relevant skjema og sende Eika Kredittbank AS. Skjema og kontaktopplysninger finner du på www.naf.no/nafxtra

Hvem tar jeg kontakt med dersom jeg må bruke reiseforsikringen?

Har du spørsmål vedrørende reise- og avbestillingsforsikringen, ta direkte kontakt med Eika Forsikring på telefon (+47) 915 03 850 og e-post forsikring@eika.no

Hvor lenge er reiseforsikringen gyldig? 

Reiseforsikringen gjelder reiser inntil 90 dager. Vær oppmerksom på at dersom reisen varer over 90 dager er ingen del av reisen dekket under forsikringen. 

Fullstendige forsikringsvilkår kan leses på www.naf.no/nafxtra og på Min NAF Xtra-side.

Jeg får logget inn, men får feilmelding på noen av valgene? 

For å få opp sidene du får feilmelding på må du godta informasjonskapsler i nettleseren din. Info om hvordan du gjør dette på noen av nettleserne finner du her. Dersom du har en versjon av nettleseren som ikke har de samme valgene kan du gjerne ta kontakt med oss på telefon (+47) 915 09 718.

Hvordan får jeg tilgang til nettsaldo på
«Min NAF Xtra side»?

Det er ikke lenger være mulig å bruke Internet Explorer 10 til nettbank tjenester / nettsaldo.

Det skyldes, at Internet Explorer 10 ikke lengere lever opp til gjeldende sikkerhetskrav. Internet Explorer 10 anvendes i dag av færre enn 5 % av alle nettbank-brukere. 
Vi oppfordrer deg til å laste ned nyere versjon av Internet Explorer, alternativt bruke nyeste versjon av f. eks. Firefox eller Chrome.

De nyeste versjoner av nettleserne kan du laste ned på:
Internet Explorer -Trykk her 
Chrome - Trykk her  
Firefox - Trykk her

Hva skjer med bonusen jeg har opptjent før 1. mars?

Opptjent bonus frem til og med 28. februar 2015 vil være tilgjengelig i 36 måneder etter opptjeningsdato. Du kan enkelt logge deg inn på Min NAF Xtra side for å få ut din opptjente bonus. Grensen for minimumsbeløp for å overføre bonus er fjernet.

Hvordan henter jeg min bonus opptjent før 1. mars?

Logg deg inn på Min NAF Xtra side med BankID. Tast inn ditt fødselsnummer, engangskode og personlig passord på samme måte som når du logger deg inn i nettbenken hos din hovedbank. Dvs. du kan også benytte BankID på mobil hvis dette er løsningen du har valgt hos din hovedbank. Gå til ”Utbetal bonus” på menyen og trykk på ”utbetal bonus”. Du får en bekreftelse per e-post og bonusen blir da trukket fra på din neste NAF Xtra-faktura.

Kommer det flere fordeler?

Det vil komme kampanjer gjennom året til deg som NAF Xtra kunde. Disse blir kommunisert digitalt så husk å samtykke til å motta digital kommunikasjon fra NAF. I tillegg jobber vi kontinuerlig med fordelsprogrammet for at du til enhver tid skal være fornøyd med ditt NAF Xtra.