Type attraksjon
8 km langt museum med mangfoldig tilbud til barn og voksne med kunstutstillinger, barnas bondegård, gruveturer, hjemmelaget mat m.m.

Blaafarveværket ble opprettet i 1773 for å utvinne kobolt fra gruvene på Modum. Kobolten skulle brukes til fremstilling av koboltblå farge til verdens porselens- og glassindustri. I dag er området et 8 kilometer langt museum med årlige kunstutstillinger og guidede gruveturer. Her finner du flere museumsbutikker samt «Den Blå Butikk» med Nordens største utvalg av koboltblått glass. Barnas Bondegård er spennende for de minste mens man på et av de tre spisestedene kan nyte hjemmelaget mat i historiske omgivelser.

Maleriutstillingen på Blaafarveværket i 2018 heter «Hjemmets skatter». I denne utstillingen kan du la deg fascinere av nydelig porselen og keramikk. Bakteppet for årets utstilling er Blaafarveværkets egen historie. I 1776, fire år etter funnet av koboltforekomsten i Modum, ble Den Kongelig Danske Porcelainsfabrik Blaafarveværkets første kunde. Det blå fargepigment ble brukt til å dekorere blant annet stråmønstret porselen som vi i dag har et kjært forhold til. Dette er den første utstillingen i Norden som tar for seg porselen og keramikk som motiv i billedkunst i tillegg til kunsthåndverk.

Det vises videre arbeider av kjente og mindre kjente kunstnere som:
Vilhelm Hammershøi (DK), Julius Kronberg (SE), Frits Thaulow (NO), Edvard Munch (NO),  Adolph Tidemand (NO), Johanne Siqveland (NO), Nikolai Astrup (NO) og Gerhard Munthe (NO) i dialog med samtidskunstnere som Vanessa Baird (NO), Bjørn Båsen (NO),  Jan de Vliegher (BE) og  Niels Strøbek (DK) med flere.

NAF-rabatt
Du får ca. 25 % rabatt på inngangsbilletten til maleriutstillingen.
I 2018 er åpningstidene 12.5.–23.9.

Betingelser
Rabatt gjelder for NAF-medlemmet. 

Kontaktinformasjon

Blaafarveværket og Koboltgruvene

Koboltveien 11, 3340 Åmot
Telefon 33 77 88 00
E-post   |  Hjemmeside  |  Google maps   | 

Posisjon Lat 59.911256, Lon 9.88838