Det massive snøfallet over Sør-Norge rett før påske fikk telefonlinjene til å gløde hos NAF. Svært mange kjørte seg rett og slett fast eller skle av veien og trengte hjelp til å komme opp igjen.

Lang ventetid i kaoset

Av de 520 oppdragene som ble håndtert i løpet av torsdag før påske, var 220 av dem fastkjøring uten skader på bilen.

Det var i enkelte områder veldig lang tid på våre bilbergere, men vi opplevde at alle medlemmene som ringte oss hadde forståelse for ventetiden og ventet tålmodig på sin tur.

Noen med sommerdekk

De aller fleste var skodd for føret under torsdagens kaos, men bilbergerne opplevde et par tilfeller der biler kjørte med sommerdekk.

NAF gjør sitt ytterste for at alle medlemmene skal få hjelp så raskt som mulig, men når påtrykket er såpass massivt og det er lange køer på de fleste veier, tar det naturlig nok mer tid.

Hvor er slepekroken din?

Uansett vær og føreforhold er det lurt å gjøre seg kjent med hvor slepekroken skal festes på bilen. Moderne biler har gjerne et lokk på støtfangeren som tas av, slik at man kan skru fast en medfølgende slepekrok. Ikke alle vet hvor denne kroken er, og noen har til og med mistet den.

Ta en kikk i bilens instruksjonsbok og finn ut hvor den verdifulle kroken ligger! Det er dessverre ingen standard på disse krokene, og dagens biler har såpass mye skjør plast og sensorer i støtfangerne at det er viktig å feste slepetau på rett sted.