30 000 skoleelever over hele landet deltar i NAFs årlige sykkelkonkurranse for grunnskolen, og av de var det nesten 90 syklister som gjorde opp seg i mellom i helgens finale. Fire stykker sikret seg plassene i den europeiske finalen som i år arrangeres av NAF i Norges Varemesse på Lillestrøm 5. og 6. september.

NAFs landslag i sykkel 2014

Fra venstre: Hanne Fugelsøy fra Mo skole på Nordmøre og Frida Hansen fra Nordstrand skole i Oslo, Mathias Dam fra Bjørnemyr skole i Follo og Syver Libæk fra Haneborg skole på nedre Romerike

- Det er moro at vi har fått den internasjonale finalen samme år som NAF runder 90 år. Det blir et stort arrangement, med rundt 20 deltakerland og fire ganger så mange deltakere, forteller Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Tolvte NAF sykkelkonkurranse

Det er tolvte gang på rad NAF har arrangert sykkelkonkurranse for elever i grunnskolen. Det er en konkurranse som går ut på å vise praktiske sykkelferdigheter og kunnskap om trafikkregler.

Det beste med dette er at NAF får jobbe spesifikt med trafikksikkerhet blant mer enn 30 000 barn over hele landet. Det er fortsatt mange skoler som ikke melder seg på, og NAF har alltid plass til flere.

– Det er gøy å se at så mange skolelever er med. Barna blir tryggere trafikanter og konkurransen bidrar til en tryggere skolevei, sier Jan Ivar Engebretsen.