Vinneren av Årets veimat i NAF-magasinet Motor er Trattoria Capri, som ligger ved E6 i Varangerbotn. Vinneren fikk suverent flest nominasjoner, samtidig som den ga juryen i Motor bakoversveis av begeistring da stedet ble besøkt.
Det er de to brødrene Bill og Deniz Bardakci som driver trattorien, og som det ligger i navnet, de serverer italienskinspirert mat, med lokale vrier og laget fra bunnen av. Selvsagt.
- Vi snakker om nydelig italiensk mat lagd med kjærlighet av alle steder i Varangerbotn. Egen delikatessedisk er det der også. Så man kan ta med seg noe godt i bilen, sier Lina Schøyen, redaktør i NAF-magasinet Motor.
NAF-medlemmene nominerte tilsammen 121 spisesteder, og konkurransen om å bli vinneren av «Årets veimat» har skapt mye engasjement. I det siste nummeret av Motor avsløres også de 11 andre som havnet på finalelisten og konkurrerte om seieren. De 11 er:
- Er-An Veikro ved E39, Søfteland.
- Skeid Kro ved RV15, Skjåk.
- Valdres Mathus Kafe og Spiseri, E16, Bagn.
- Skaslien Gjestgiveri, RV2, Kirkenær.
- 2Stone Express, RV22/E18, Mysen.
- Bakergaarden Café, E18, Ørje.
- SANS Bergmannskroa, RV700, Løkken Verk.
- Sofias Cafe, RV7, Gol.
- Senjastua, RV86, Silsand.
- Vollan Gjestestue, E6, Nordkjosbotn.
- Laksforsen Turistcafe, E6, Grane.
I tillegg til finalelisten omtales flere gode spisesteder.
I jakten på «Årets veimat» har vi lagt vekt på smak, at maten er hjemmelaget, god service og godt renhold. Miljøfaktorer som bruk av lokale råvarer og forsøk på å redusere matavfall har også blitt vektlagt.
God mat er nytelse, god mat gir gode pauser, god mat gjør at blodsukkeret holder seg stabilt og sørger for god stemning i bilen og konsentrerte sjåfører.
- Riktig mat med god ernæring er rett og slett avgjørende for trafikksikkerheten, avslutter Schøyen.