Vinneren av Årets veimat i NAF-magasinet Motor er Trattoria Capri, som ligger ved E6 i Varangerbotn. Vinneren fikk suverent flest nominasjoner, samtidig som den ga juryen i Motor bakoversveis av begeistring da stedet ble besøkt.

Det er de to brødrene Bill og Deniz Bardakci som driver trattorien, og som det ligger i navnet, de serverer italienskinspirert mat, med lokale vrier og laget fra bunnen av. Selvsagt.

- Vi snakker om nydelig italiensk mat lagd med kjærlighet av alle steder i Varangerbotn. Egen delikatessedisk er det der også. Så man kan ta med seg noe godt i bilen, sier Lina Schøyen, redaktør i NAF-magasinet Motor.

NAF-medlemmene nominerte tilsammen 121 spisesteder, og konkurransen om å bli vinneren av «Årets veimat» har skapt mye engasjement. I det siste nummeret av Motor avsløres også de 11 andre som havnet på finalelisten og konkurrerte om seieren. De 11 er:

  • Er-An Veikro ved E39, Søfteland.
  • Skeid Kro ved RV15, Skjåk.
  • Valdres Mathus Kafe og Spiseri, E16, Bagn.
  • Skaslien Gjestgiveri, RV2, Kirkenær.
  • 2Stone Express, RV22/E18, Mysen.
  • Bakergaarden Café, E18, Ørje.
  • SANS Bergmannskroa, RV700, Løkken Verk.
  • Sofias Cafe, RV7, Gol.
  • Senjastua, RV86, Silsand.
  • Vollan Gjestestue, E6, Nordkjosbotn.
  • Laksforsen Turistcafe, E6, Grane.

I tillegg til finalelisten omtales flere gode spisesteder.

I jakten på «Årets veimat» har vi lagt vekt på smak, at maten er hjemmelaget, god service og godt renhold. Miljøfaktorer som bruk av lokale råvarer og forsøk på å redusere matavfall har også blitt vektlagt.

God mat er nytelse, god mat gir gode pauser, god mat gjør at blodsukkeret holder seg stabilt og sørger for god stemning i bilen og konsentrerte sjåfører.

- Riktig mat med god ernæring er rett og slett avgjørende for trafikksikkerheten, avslutter Schøyen.