Oslo Motor Show er Norges største motorshow og arrangeres for åttende gang. I fjor ble showet besøkt av rett over 40 000 mennesker. Det er 150 utstillere der.

Her er noe av det som skjer på Lillestrøm til helgen:

Verdens kraftigste, raskeste og dyreste supersportsbil

Bugatti Chiron blir bygget i maksimalt 500 eksemplarer, har nesten 1500 hestekrefter, 0-100 går unna på 2,4 sekunder og toppfarten er oppgitt til godt over 400 kilometer i timen.

Krembiler fra BMW

Den tyske bilfabrikanten tar godt vare på sin historie, og har et velrenommert og godt besøkt museum i München, BMW Welt. 

I tilknytning til BMW Welt, har de et “hemmelig” lager av helt spesielle kjøretøy som ikke er en del av den faste utstillingen. Der finnes det utrolig mange godbiter som sjelden eller aldri har blitt utstilt. To av disse unike objektene stilles ut på Oslo Motor Show.

Minst to verdensmestere kommer til fartsfesten

Vår tidligere individuelle verdensmester i rally og rallycross, Petter Solberg, skal kjøre oppvisningsløp både lørdag og søndag på racingbanen bak messehallene på Lillestrøm. Og ikke nok med det: Petter har også med seg årets individuelle verdensmester i rallycross, Johan Kristoffersson.

Sammen tok Petter og Johan også årets VM-tittel for lag i rallycross. I tillegg til at Petter skal kjøre oppvisning, vil de to være til stede på Luna’s stand i messehallene.

Også Sonax-sponsede Andreas Bakkerud fra Rallycrossens VM-sirkus er på plass under Oslo Motor Show i år.

Full fres blir det uansett

I bakgården ved Norges Varemesse vil mange andre dyktige kappkjørere gjøre sitt ytterste for å imponere et kyndig og kresent motorsportpublikum. På racing-arenaen skal det kappkjøres som aldri før innen rally, rallycross, dragrace og drifting. Og det blir oppvisningsløp i andre grener. 

Tyngst av de tunge og flottest av de flotte

Oslo Motor Show har også store utstillinger med feite gatebiler, overdådige amcars, nostalgiske veteraner og ekstreme sportsbiler. Spektakulære MC'er vil det også være rikelig av. Og ikke minst de fantastiske truckene med egenskaper og motivlakkeringer som kan ta pusten fra en. 

Satser på familier og barn

Også i år har har Oslo Motor Show en egen hall med aktiviteter og tilbud spesielt myntet på unge og familier med barn. Hele hall A er satt av til dette. Her kan de håpefulle for eksempel kan kjøre go-cart eller små elektriske biler.