Jørn Bertelsen er en av NAFs mange engasjerte frivillige som markerer Refleksens dag i dag. Og selv om fingrene er kalde, byr 70-åringen på et varmt smil, når han deler ut reflekser til togpassasjerer på vei til jobb på Strømmen stasjon!

Stort engasjement

Jørn er nestleder og tillitsvalgt i NAFs lokalavdeling på Nedre Romerike. Han forteller at det er trivelig å ha noe meningsfylt å gjøre, og er brennende engasjert i arbeidet for lokale trafikanter – og for å sikre både store og små i trafikken.

- I dag har jeg allerede rukket å gi bort over 150 reflekser, og vi møter bare vennlige og smilende folk, sier Jørn med et vennlig smil, i det åttetoget i retning Oslo ankommer perrongen og tar med seg pendlere inn til byen.

Få rabatter på overnatting, opplevelser, leiebil, drivstoff og mye mer

Bli medlem i dag

Stor kampanje

Og han er slett ikke alene om å sikre fotgjengere på Romerike som frivillig i NAF.

- I dag deler vi ut reflekser på Bjørkelangen, Blaker, og Skedsmokorset, og på Strømmen storsenter i kveld, så her er vi godt dekket, forsikrer Jørn.

- Det er mange som bare har reflekser i skuffen, og tror at det bare er for barn. Derfor er vi her og deler ut, så også voksne skal bruke refleks.

Vær varsom i høstmørket

Han har selv erfart at det slett ikke blir lettere med årene å få øye på fotgjengere når høstmørket faller på.

- Spesielt for meg, som er en eldre bilist og merker at synet begynner å svekkes, så er det viktig for meg å kunne se fotgjengere. Jeg vil heller treffe dem på en hyggelig måte, øyne til øyne, enn å treffe dem med bilen min, forteller Bertelsen, som også holder seniorkurs for eldre bilførere i regi av NAF allerede på mandag.

Les også:

Ga NAF-reflekser til alle barn i grunnskolen i Fredrikstad om omegn