I november feirer NAF avdeling Fredrikstad og Omegn 90 år. Det gjør de ved å sikre det viktigste vi har – barna våre. Istedet for å blåse penger på et 90-årslag, har de nemlig bestemt seg for å bruke midlene på å dele ut reflekser til alle barn i grunnskolen i området!

- Det blir nok tett opp mot 11.000 reflekser når vi har fått delt ut til alle elevene i Hvaler også, smiler en fornøyd Per-Bertil Andersen.

Godt å gjøre en innsats for barn

Han er styreleder i NAF Fredrikstad og omegn, som for tiden har over 6000 medlemmer.

- Selv om vi feirer 90 år i november, blir det nok en rolig og enkel feiring. Nå har vi brukt 60.000 kroner på å dele ut reflekser i høst. Det er en liten pris å betale for å vite at barna er trygge i trafikken, forteller styrelederen.

For ham er det svært meningsfylt arbeide å ta vare på de minste i trafikkbildet i Plankebyen.

- Det blir jo en motvekt når vi klager på bompenger og alt annet vi er imot. Da er det godt å kunne gjøre en innsats for de minste trafikantene, sier Andersen.

Selv har han to voksne sønner – som begge er NAF-medlemmer.

- Vi er jo også opptatt av myke trafikanter, og da spesielt barn. De tenker litt annerledes enn oss voksne, så vi må gjøre det vi kan for å beskytte dem i trafikken, sier Andersen.

Trygg skolevei

I tillegg til å utstyre samtlige barneskoleelever med refleks, har NAFs lokalavdeling jobbet hard med å få i stand bringe- og hentesoner for barn, så foreldre trygt kan levere og hente dem på skolen i det som nå er svært trafikkutstedte plasser.

- Det var ingen som kjørte barna sine til skolen da vi startet opp i 1928.  Enkelte steder er det nå fullstendig kaos når foreldre må slippe av barna på en trafikkert vei, sier Per-Bertil.

Moro for store og små

Det er ikke bare gjennom reflekser og tiltak for en tryggere skolevei at lokalavdelingen engasjerer seg for de yngste. Hvert år holder de nemlig et olabil-race – til stor glede for hele familien.

- Da låner vi også ut olabiler for dem som ikke har bygget en selv. Da er det alltid god stemning, smiler Per-Bertil.

Se også:

Høstmørket kan være livsfarlig – bruk refleks!