Vinteren er snart over, og det er tid for vårrengjøring - også for bilen. Saltslaps og snø er en prøvelse for bilen din. Saltet fungerer som bindemiddel og fester skitt til bilen. Hvis dette blir liggende over lengre tid kan det resultere i rust.

Derfor bør vårrengjøringen handle om mer enn bare å skifte hjul. Ved egeninnsats og enkel investering kan du selv gjøre noe for at verditapet blir så lite som mulig.

Beskytt bilen for rust

Piggdekk river opp asfalten, og tjære og salt setter seg på lakken. Lakken er bilens viktigste rustbeskyttelse, derfor er det viktig at dette fjernes.

Spyl bilen først for å få av det som sitter løst. Bruker du trykkspyler skal du holde litt avstand slik at du ikke ødelegger lakken eller spyler for hardt på komponenter som kan løsne eller ta skade.

Det er smart å polere bilen når du først har gjort den gullende ren. Voks eller poleringsmiddel «tetter» lakken og gjør den mer motstandsdyktig mot sand, salt og støv.

Ikke glem underspyling og innvendig vask

Mange vaskehaller tilbyr vaskeprogrammer som spyler bilen under. Men det beste er å ta en skikkelig runde med høytrykkspyler, hageslange, bøtte og svamp.

Det er viktig å spyle godt oppunder skjermene, under selve bilen og bak hjulene. Her gjemmer salt seg bort. En bil som er skinnende blank utvendig må også være ren innvendig. Og innvendig vask av en bil er ingen heksekunst. Støvtørking, støvsuging, rydding og vask gir nybilfølelse og bedre inneklima.