På bildet, fra venstre: Henriette Lyngroth Sævik fra Berge skole, Oda Medhus Johnsen fra Kanebogen skole, Joakim Warren Onland fra Frøysland skole, Anders Hvitstein fra Andebu skole.

– Vinnerne har demonstrert viktig kunnskap. Uansett alder er vi alle trafikanter, enten som fotgjengere, syklister eller som motoriserte på to eller fire hjul, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

De beste av 25 000

25 000 skoleelever over hele landet deltok i NAFs sykkelkonkurranse, og av dem var det nesten 100 syklister som gikk videre til finalen.

– Det er gøy å se at så mange skoleelever er med. Barna blir tryggere trafikanter og konkurransen bidrar til en tryggere skolevei, sier Engebretsen.

Tradisjonsrik sykkelkonkurranse

For trettende gang arrangerte NAFs lokalavdelinger sykkelkonkurranse for elever i alderen 10 til 13 år. Det er en konkurranse som går ut på å vise praktiske sykkelferdigheter og kunnskap om trafikkregler. Det beste med dette er at NAF får jobbe spesifikt med trafikksikkerhet med barn over hele landet. I tillegg bygger sykkelkonkurransen opp under den undervisningen skolene er forpliktet til å gjennomføre gjennom sine læreplaner.

- Vinnerne har ikke bare bevist at de kan trafikkreglene, de har også fått vist det bak styret på sykkelen, sier Engebretsen.

NAF-landslaget 2015

Det er to gutter og to jenter som utgjør NAF-landslaget i den europeiske finalen i Wien i Østerrike i september 2015: Henriette Lyngroth Sævik fra Berge skole i Lyngdal, Joakim Warren Onland fra Frøysland skole i Mandal, Oda Medhus fra Kanebogen skole i Harstad og Anders Hvitstein fra Andebu skole i indre Vestfold.