Som enker flest, måtte Kari Lien (75) vende seg til et nytt liv på egen hånd etter at hun mistet sin kjære ektemann for tre år siden. Leiligheten i Oslo sentrum og Mercedesen de kjøpte sammen, har hun fortsatt.

Det samme gjelder også det 63 år gamle NAF-medlemskapet, som Kari overtok etter mannen.

­– Mannen min tegnet medlemskap i NAF i 1956. Da han døde, så ringte jeg til NAF og ba om å få fortsette medlemskapet. Det gir meg faktisk trygghet når jeg er ute og kjører. Hvis det skulle skje noe, så vet jeg at jeg kan ringe til NAF uansett, forteller en fornøyd Kari, og legger til at hun benytter seg flittig av NAFs mange rabatter og fordeler.

Kjør trygt og spar penger som NAF-medlem

Få hjelp av NAFs team av bilbergere, advokater og bileksperter du også!

Få mer informasjon

– Et medlemskap bør alle ha

Hun har også fått veihjelp flere ganger.

– Det trenger jo ikke være en noen store ting som gjør at en bil stopper. Men for meg er det bestandig en svær ting, altså, for jeg har ingen kunnskap om det, smiler Kari.

– Et NAF-medlemskap synes jeg alle burde ha!

Gledelig overraskelse

Da hun for kort tid siden ble bedt om å stille opp i en brukerundersøkelse hos NAF, var hun ikke vond å be. Kari forteller at hun ble tatt varmt imot av representantene for NAF i de nye lokalene i Skippergata i Oslo.

Så fortalte den spreke 75-åringen at hun faktisk skulle kjøre opp til NAF-senteret på Haslevangen allerede uka etter – men at hun gruet seg til kjøreturen med de mange forvirrende rundkjøringene og ombygningene som har skjedd der oppe de siste årene.

– Da vi hørte at denne flotte damen gruet seg til å kjøre opp dit selv, hadde vi ikke hjerte til annet enn å tilby oss å kjøre henne frem og tilbake. Det var det minste vi kunne tilby Kari etter at hun både hjalp oss med denne undersøkelsen, og med så mange år bak seg som trofast medlem, smiler Mariam Hamzaoui, som jobber med fremtidens medlemskap i NAF.

Kari_Mariam.jpeg

Det var da Kari var på besøk å NAF-huset at hun fikk tilbudet om å bli kjørt til og fra EU-kontrollen på Haslevangen. Her sammen med Mariam Hamzaoui og Pernille Landa Hansen hos NAF.

Helt topp

– Det startet med en email jeg fikk fra NAF om jeg kunne være så snill å stille opp og svare på noen spørsmål i forbindelse med NAFs aktiviteter. Det sa jeg selvfølgelig ja til. Toppen var jo det at jeg fikk lov til å både bli hentet i min egen garasje og kjørt opp hit, og til og med få en EU-kontroll. Det synes jeg var veldig sjenerøst. Det var virkelig ikke med noen baktanke at jeg sa ja, presiserer en takknemlig Kari.

Svigersønn tegnet kart

Hun er også helt klar på at hun slett ikke har noen problemer med kjøre på kjente trakter i byen til daglig.

– Jeg er relativt godt kjent i Oslo, men etter at mannen min døde, så bruker jeg ikke bilen så mye som vi gjorde tidligere, bedyrer Lien.

– Jeg vet i alle fall at om jeg skulle kjørt opp hit alene, så hadde det tatt lengre tid. Jeg jobbet jo faktisk på Økern i 22 år. Men alt er jo fullstendig snudd på hodet. Så forrige gang jeg var der oppe på EU-kontroll, så måtte svigersønnen min   til å tegne et kart for meg. Men det er to år siden, så det kartet har jeg kastet, humrer Kari.

Kari_Lien_kaffekopp.jpg

En storfornøyd Kari koste seg med en kaffe mens hun ventet på at EU-kontrollen skulle bli ferdig.

– Maken til service!

Etter en hyggelig kjøretur opp til NAF-senteret på Haslevangen, setter hun seg blid og fornøyd til med et magasin og en god kopp kaffe.

– Da jeg kom inn her, så ble jeg spurt om jeg hadde lyst på en kaffe. Maken til service skal du lete lenge etter!

Og hvordan gikk det med den åtte år gamle Mercedesen? Joda, den besto med glans. Dermed var dagen komplett for den blide pensjonisten.

– Ja, nå er jeg et lykkelig menneske, smiler Kari.

Les også: – NAF gir meg som rullestolbruker trygghet på veien